Ryhdin miesten hyvä alku haihtui

Ylöjärven Ryhdin miehet pelasivat hyvin lentopalloilun kakkossarjan vieraspelissään, vaikka hämeenlinnalainen TT-Volley korjasikin pisteet erin 3–1  (15–25, 25–21, 25–16, 25–13).

Ryhti toteutti puolitoista erää erinomaisesti taktiikkaa, mutta sitten sovitut torjuntapaikat katosivat, ja saman tien puolustusvirheitäkin alkoi tulla.
Kun vastaanottokaan ei ollut enää kohdallaan, passari Juuso Rautakorvelle jäi hankala tehtävä hyökkäysten rakenteluun.
TT vilisi kokeneita pelaajia, joista Jarno Kilpinen oli tehokas laidalla.
Yksi ottelun hahmoista oli kuitenkin vasta 15-vuotias hakkuri Nico Nurmesniemi, joka löi Ryhdin torjunnan yli jatkuvasti.
– Nicolla on hankala lajivalinta edessään, sillä hän voitti korkeushypyssä ikäistensä Suomen mestaruuden tänä vuonna. Valitseepa hän kumman tahansa, edessä on loistava tulevaisuus, Ryhdin valmentaja Petri Lahti kehaisi.
Ylöjärveläisistä parasta jälkeä syntyi keskitorjuja Timo Saloselta, jonka syötöissäkin oli kunnon asennetta.
Lauri Mäkinen selvisi vähillä virheillä, ja onnistumisia tuli myös A-juniori Valtteri Jääskeläiselle paterihyökkäyksissä.
– Joukkueemme lyhyt yhteinen historia näkyi; pelaajat katselivat vielä liikaa toisiaan, kun jonkun olisi pitänyt ottaa pallo, Lahti tiivisti.
Ryhti kohtaa seuraavassa kamppailussa ensi sunnuntaina VaLePa 2:n Soppeenharjulla.

Naisten kakkoselle selvä tappio

Ylöjärveläisseuran naisten kakkosjoukkueen kakkossarja jatkui tappiollisissa merkeissä, kun tuloksena oli 0–3 (14–25, 15–25, 20–25) -kotitappio tamperelaiselle Kalevan Lentopallolle.
Ryhdin vastaanotto haparoi varsinkin ensimmäisessä ja toisessa erässä.
Nuori passari Emmi Jalonen haki kuitenkin hienosti kimpoilleita palloja lattianrajasta ja tarjoili hyökkääjille ratkaisupaikkoja
– Riittäviä tehoja laidoista ei hyvästä yrityksestä huolimatta löytynyt, eikä vahvaa keskihyökkäystä päästy hyödyntämään, kuten edellisessä pelissä. Helppoja palloja jäi myös liikaa kenttään, pelaajavalmentaja Eija Tiura kommentoi.
Kolmanteen erään Ryhti sai taistelutahtoa ja rytminvaihdosta kenttäjärjestyksen muutoksilla.
Keskitorjuja Noora Honkanen siirtyi hakkuriksi ja vaihdosta tuli Maria Ylihonkaluoma yleispelaajaksi.
Ylihonkaluoma kunnostautui ovelilla jujuillaan, ja Honkanen kiitti saamistaan passeista pisteiden arvoisesti.
Puolustuskin innostui taistelemaan, mutta loppuerän virheet ratkaisivat pelin vastustajalle.
Naisten kakkosjoukkueen seuraava kamppailu on ensi viikon torstaina, jolloin vastaan asettuu Rientolan Nuoret Lentopalloilijat.

B-pojat voitokkaita Kotkassa

Ryhdin B-pojat kävivät voitokkaalla SM-sarjan tasonmittausturneella Kotkassa.
Forssalainen Koijärven Kunto nipisti Ryhdiltä erän, mutta Vilppulan Tähden ja kotijoukkueen Karhulan Urheilijat  Ryhti kukisti 2–0.
Tasoerot osoittautuivat muuten isoiksi, mutta Kunto antoi erinomaisen vastuksen Ryhdille, joka ratkaisi voittonsa vaikeilla syötöillä ja tehokkaalla hyökkäyksellä.
Ryhdiltäkin puuttui muutama runkopelaaja, joten joukkueen nuorimmillekin saatiin mukavasti peliaikaa.
Santtu Valento hoiti tehokkaasti sekä yleispelaajan että passarin tontteja. OIavi Särkilahti selvisi puolestaan vähäisestä harjoittelusta huolimatta mainiosti liberon tehtävistä.