YPA:n naiset aloittivat komeasti

Viime kauden päätteeksi naisten salibandyn 2. divisioonaan noussut Ylöjärven Pallo osoitti heti syksyn ensimmäisissä otteluissa haastavansa tosissaan sarjan ennakkosuosikit.
Pallo pysyi hyvin YPA:n hallussa myös 2. divisioonassa.

Kauden avausottelussa YPA sai vastaansa tamperelaisen SBS Tampin. YPA:n valmistautuminen onnistui erinomaisesti, ja joukkue vei ensimmäistä erää lähes näytöstyyliin.
Ennen kaikkea YPA:n karvaus tuotti vastustajalle vaikeuksia läpi ottelun. Kunnian tämän kauden ensimmäisestä maalista sai YPA:n Laura Lahtinen.
Toisen erän aikana peli alkoi tasoittua, varsinkin Johanna Lindellin 2–0-maalin jälkeen.
Kolmannessa erässä nähtiin tasaista taistelua kauden ensimmäisistä pisteistä. Tamppi teki erän puolivälissä pari nopeaa maalia ja nousi tasoihin.
Heti tasoituksen jälkeen YPA:n Essi Nurmi karvasi vierailta pallon pois ja syötti maalin eteen yksin jääneelle Leena Vuorelle, joka viimesteli ottelun voittomaaliksi jääneen 3–2-osuman.
Toisessa ottelussa vastaan asettui tamperelainen Classic 2.
YPA:n paras pelaaja oli maalivahti Elina Pohjoisaho, joka piti joukkuettaan pystyssä etenkin kamppailun alussa.
Erätauolle mentäessä Classic johti vain 1–0. Heti toisen erän alussa Essi Nurmi toi ylöjärveläiset tasoihin, minkä jälkeen hallinta siirtyi YPA:lle.
Maaleja ei kuitenkaan enää nähty, ja ottelu päättyi tasapeliin. YPA nappasi siis tärkeän pisteen