Ryhdin torjunnalla väärät askelmerkit

Ryhdin naiset saivat kovaa oppia lentopalloilun ykkössarjan vierasottelussaan Messukylän Tovereilta, vaikka kamppailu pelattiinkin myös Ryhdin kotiluolanaan tällä kaudella käyttämässä Kaukajärven vapaa-aikatalossa.
Hanna Hietikon vastaanotot olivat Ryhdin ilonaiheita MesTo-tappiossa.
Hanna Hietikon vastaanotot olivat Ryhdin ilonaiheita MesTo-tappiossa.

MesTo pelasi juuri niin hyvin kuin sen voittolukemat 3–0 (25–10, 25–18, 25–12) antavat aiheen olettaa, mutta koko totuus ottelusta ei ollut ihan niin yksiselitteinen. Ratkaisu löytyi pienestä, mutta oleellisen tärkeästä yksityiskohdasta.
– Laitatorjujamme sijoittui liian laitaan nelospaikan hyökkäyksissä, jolloin keskitorjuja haroi tyhjää, päävalmentaja Heikki Kosonen luonnehti.
Tätä virhettä osasi käyttää hyväkseen etenkin Jenni Tuovila, joka ei hyökännyt tavattoman korkealta, mutta osasi lyödä juuri sopivasti viistoon.
Tuovilan tehot nousivat huimaan lukemaan 19/+18, mutta Kosonen arvioi, että siinä oli yhtä paljon Ryhdin torjunnan heikkoutta kuin Tuovilan hyvyyttäkin.
– Olimme tutkineet huolellisesti Ryhdin peliä ja saimmekin Johanna Siuron ja muut hyvin kuriin, mutta eihän Tuovila olisi saanut noin paljon pisteitä lyödä, koska meiltä oli useimmiten kaksi torjujaa häntä vastassa, Kosonen huomautti.
Kokeneena valmentajana hän tiesi, millainen taktinen muutos olisi kenties tehonnut: raja olisi pitänyt jättää puolustusmuodostelmassa enemmän auki, ja kuutospaikan pelaajan olisi pitännyt siirtyä kahdesta kolmeen metriä sekä torjunnan 20–30 senttiä.
– Emme ole ehtineet harjoitella ollenkaan sitä puolustusmuotoa, koska vastaan on tullut eri tavalla hyökkääviä joukkueita, Kosonen perusteli.

Hietikon vastaanotto kohdallaan

Rumista numeroista huolimatta Kosonen ei pannut päätään pensaaseen.
– Numerothan eivät koskaan valehtele urheilussa, joten olimme selvästi huonompia, vaikka teimme paljon asioita tosi hyvinkin.
Toisessa erässä Ryhti pani välillä kovastikin kampoihin satsattuaan vaikeisiin aloitussyöttöihin. Niillä tuli pisteitä ja virheitä, mutta liian varman päälle syöttelemisellä lukemat olisivat todennäköisesti olleet vielä synkemmät.
– Syöttömme olisivat saaneet olla painavampia ja paremmin suunnattuja. Sen sijaan vastaanottomme sujui aika hyvin, Kosonen sanoi.
Parhaiten MesTo:n aloituksia nosti ennen tätä vähälle peliajalle jäänyt Hanna Hietikko, jonka puolustustyöskentelyssä riittää vielä kovasti töitä. Niitä Hietikko tekee valmentajaa ilahduttavan ahkerasti ja koko ajan oppien.
Hyökkäyspäässä tehokkainta jälkeä teki keskipelaaja Daniela Öhman, jolle palloa ei kuitenkaan saatu pelattua riittävän usein.
Molemmat passarit, Outi Munnukka ja nuori Emmi Jalonen, suoriutuivat kohtalaisen hyvin, ja yritteliäs oli myös sairauslomaltaan palannut hakkuri Mari Kivi.
Ryhti jatkaa sarjaa kotiottelulla Vampulan Urheilijoita vastaan Kaukajärvellä ensi sunnuntaina kello 18 alkaen.

Comments are closed.