YIlves päätti kauden komeasti kotivoittoon

Jo edellisessä ottelussaan lohkovoiton naisten jalkapallon Kakkosessa varmistanut Ylöjärven Ilves päätti kauden tyylikkäästi kotiyleisön edessä. Vieraana ollut tammisaarelainen Ekenäs Idrottsförening taipui maalein 4–2.
Tintti Kurtin vapaapotku  painuu vastustamattomasti vierasjoukkueen maalin ylänurkkaan.
Tintti Kurtin vapaapotku painuu vastustamattomasti vierasjoukkueen maalin ylänurkkaan.

Vierasjoukkue EIF elätteli vielä toiveita lohkon kakkospaikasta ja koko sarjan parhaan lohkokakkosen sijoituksesta.
Vieraat satsasivat hyökkäyspäässä ristipalloihin, joilla haettiin läpiajotilanteita ja niiden avulla maalipaikkoja. Kotijoukkue vuorostaan eteni hyökkäyksiinsä laajalla rintamalla vuoroin laidalta, vuoroin keskeltä.
Molemmilla joukkueilla oli jo ottelun alussa useita tilaisuuksia avata maalitili, mutta viimeistely tuotti vaikeuksia. Harhasyöttöjä nähtiin jatkuvasti puolin ja toisin. Tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.
Toinen jakso alkoi kotijoukkueen kannalta parhaalla mahdollisella tavalla, kun jo ensimmäisellä peliminuutilla Eveliina Reponen tykitti lähietäisyydeltä irtopallon verkkoon.
Takaiskun jälkeen vierailijat alkoivat vaikuttaa väsyneiltä. Osaltaan asiaan saattoi vaikuttaa myös tauolla saapunut tieto Turun Pyrkivän selkeästä johdosta Porissa. Se tiesi sitä, että EIF:n toiveet lohkon kakkossijasta murenivat.
Kotijoukkueen pallonhallinta kasvoi pelin edetessä ja syöttöjen tarkkuus koheni.
Tunnin pelaamisen jälkeen Jenni Häkli iski maalinedusruuhkasta pelivälineen takatolpan juureen.
Seitsemän minuuttia myöhemmin Häkli oli asialla uudelleen, kun hänen kaukolaukauksensa painui maalin ylänurkkaan.
EIF kavensi viisitoista minuuttia ennen päätössummeria vapaapotkusta. Kavennusmaalin jälkeen kotijoukkue jatkoi painostusta, ja Tintti Kurtti laukoi muutama minuutti ennen päätösvihellystä sivurajan tuntumasta määrätyn vapaapotkun suoraan maalin takakulmaan.
EIF onnistui vielä kaunistamaan maalisaldoaan YIlveksen puolustuksen sählätessä viimeisellä peliminuutilla pallon vastustajan kärkipelaajalle.
YIlves kärsi koko kauden aikana vain yhden tappion, joka tuli kauden avausottelussa juuri EIF:iä vastaan. Nyt YIlves kuittasi tappion komealla voitolla.
Ottelua seurasi kauden ennätysyleisö, joka sai nauttia kotijoukkueen voitokkaasta peliesityksestä auringon helliessä katsomoa. Pelin jälkeen yleisölle tarjottiin juhlakahvit täytekakun kera.
YIlves pelasi kauden aikana siis 16 kamppailua, joista se hävisi vain yhden. Tasapelejä tuli neljä ja voittoja 11. Ylöjärveläisryhmä viimeisteli kaikkiaan 48 maalia ja päästi vain 15. Lohkovoitto tuli neljän pisteen erolla Turun Pyrkivään.

Ylöjärven Ilveksen nuoriso-osaston Katariina Nilkku (vas.) ja Alina Seppä taistelivat esimerkillisesti. (Kuvat: Jari Viitanen).

Kakkosen B-lohkon maalipörssin kymmenen parhaan joukkoon mahtui kolme ylöjärveläispelaajaa.
Jenni Häkli oli maalipörssin kolmas 14 osumalla. Tiina-Maija Kurtti viimeisteli 11 maalia ja oli tilaston kuudes. Anni Paukkusen yhdeksän täysosumaa oikeuttivat maalipörssin kahdeksanteen sijaan.
Nyt YIlves hengähtää hetken ja alkaa sen jälkeen keskittyä talven futsalkauteen. Samalla koko ylöjärveläinen jalkapallokansa odottaa jännityksellä, aikooko YIlves lunastaa ensi kaudelle paikan kivikovassa Ykkösessä.
Ykkösessä YIlves pääsisi pelaamaan huikeita paikalliskamppailuja Tampereen Ilvestä ja Tampereen Jalkapalloklubia vastaan.