Viljakkalan terveysasema liipaisimella

matti_paakirjoitus_320x194pxlYlöjärven kaupungin mittavat säästötarpeet ovat koitumassa muun muassa Viljakkalan terveysaseman kohtaloksi.
Luottamushenkilöt ihmettelivät maanantaina sitä, että asian esille nostamisen yhteyteen oli läntätty ehdoton vaitiolovaatimus.
Entisen Viljakkalan kunnan alueen kunnalliset palvelut ovat kovassa puristuksessa.
Tuoreessa muistissa on päätös, jolla Viljakkalan kirjaston aukioloaikoja supistettiin.
Viime vuoden loppupuolella hilse nousi pintaan, kun kaupunki nosti usean kerran esille Karhen koulun ovien säppiin laittamisen. Kunnallispäättäjät odottavat jälleen, että kaupungin säästökuuri nostaa opinahjon kohtalon ratkaisemisen uuteen tarkasteluun. Moni kertoo kuulevansa jo kuolinkellojen kuminan.
Jos Ylöjärven kaupungin talousarvioryhmän suunnitelma Viljakkalan terveysaseman lakkauttamisesta toteutuu, entisen kuntakeskuksen palvelut heikkenevät entisestään. Paikan vähäinenkin vetovoima katoaa kuin tuhka tuuleen.
Kuntatalouden niukkuuden jakaminen ei ole vain Ylöjärven ongelma. Sanomalehdet ovat kertoneet viime päivinä niin Helsingin kuin Jyväskylänkin riipaisevista rahamurheista. Eurojen puutteen vanavedessä on syyllistetty kunnat, jotka ovat jo tehneet liitoksensa. Valtakunnan päättäjät kirkuvat nyt itkuvirttä, että pikkukunnat ovat velkoineen tuoneet ahdingon  suurkuntiin.
Ylöjärven kaupunki on tehnyt päänavauksen toimintojensa uudelleenjärjestelemisestä. Ensi tiedot viestivät siitä, että muutokset koskettavat oikeasti kaupunkilaisten jokapäiväistä elämää.

Comments are closed.