Munnukka syötti Ryhdille lentävän lähdön

Ylöjärven Ryhdin naisten lentopallojoukkue sai todellisen lentävän lähdön kauteensa murjottuaan hämeenlinnalaisen TT-Volleyn Kaukajärvellä maanrakoon luvuin 3–0 (25–8, 25–10, 25–18).
Taas on passari Outi Munnukka juoninut yhden pisteen Ryhdille, eikä TT-Volleyn Irina Lehtonen voi kuin ihmetellä.
Taas on passari Outi Munnukka juoninut yhden pisteen Ryhdille, eikä TT-Volleyn Irina Lehtonen voi kuin ihmetellä.

Alkutahdit murskajaisille soitti joukkueen uusi ykköspassari Outi Munnukka, jonka syötöt toivat peräti 13–0-johdon, ennen kuin vieraat saivat putken poikki.
Munnukka syötti ottelussa yhteensä seitsemän ässää ja pyöritti hyökkäyspeliä rauhallisesti.
– Varmaan joskus C-tytöissä olen viimeksi noin pitkän putken syötellyt, ja kyllä sillä varmaan koko joukkueen alkujännitys lieveni, Oriveden Ponnistuksessa viimeksi liigaa pelannut Munnukka naurahti.
Hän on ollut tyytyväinen ensimmäisiin kuukausiinsa Ryhdin kokoonpanossa. Vammat eivät kiusaa, ja yhteinen juoni muiden pelaajien kanssa on löytynyt.
– Pelasimme paremmin kuin yhdessäkään harjoituspelissä, mutta ei tämä tähän jää, vaan voimme varmasti parantaa vielä.
– Olen tuntenut itseni Ryhdissä alusta alkaen tervetulleeksi, ja sopeutumisessa on auttanut varmaan sekin, että melkein koko joukkue muuttui viime vuodesta. Myös valmennukseen olen todella tyytyväinen, sillä Kososen Heikki osaa myös henkisen valmennuksen niksit, Munnukka kiitteli.

Vastus oli luvattoman heikko

Jotta totuus ei unohtuisi, täytyy mainita Ryhdin päässeen sarjakauden avausottelussaan luvattoman helpolla. TT-Volleylta ei onnistunut oikeastaan yhtään mikään lukuun ottamatta kolmatta erää, jossa se sai jopa pari torjuntapinnaa.
Jopa vieraiden syötöt olivat niin heppoisia, että Ryhti teki koko ottelussa vain yhden suoran nostovirheen, joka sekin olisi ollut paikattavissa hieman tavallista terävämmällä reagoimisella. Siinä vaiheessa TT:n Karoliina Silokangas pääsi syöttämään neljä pinnaa peräkkäin.
– Ruvettiin siinä kikkailemaan, mutta muutenhan puolustimmekin tänään todella hyvin, Munnukka arveli.
Munnukka käytti paljon hakkuri Mari Kiveä ja laitapelaajia Tiia Virtaa ja LP Kangasalta farmisopimuksen nojalla saatua Ryhdin viimevuotista kipparia Liisa Hurskaista. Myös Anni Meriläinen ja Daniela Öhman keskellä saivat palloja ja onnistuivat torjunnoissaan, ja kaikkien syötöt tuottivat tuskaa TT:n vastaanottajille.
Päävalmentaja Kosonen kertoi, että hänellä oli vakaa aikomus antaa myös nuorelle passarille Emmi Jaloselle enemmän peliaikaa kuin muutaman pallon verran kolmannen erän lopussa.Jalonen oli pelannut lauantaina B-tyttöpelejä, ja hänelle annettiin nyt palautumisaikaa.
– Olen oikein tyytyväinen, mutta tästä saatiin viitteitä jo viimeisessä harjoituspelissämme, jossa voitimme MesTo:n, Kosonen myhäili.

Tavoitteena kolmen parhaan joukkoon

Ykkössarja pelataan 15 joukkueen voimin kahdessa alkulohkossa, joista Ryhdin lohko on numeroltaan kaksi.
Kummankin lohkon kolme parasta joukkuetta jatkaa joulun jälkeen ylempään loppusarjaan, ja alkulohkossa pelatut keskinäiset ottelut jäävät sarjataulukkoon voimaan.
Viime kaudella Ryhti jäi yhden voitetun erän päähän ylemmän jatkosarjan paikasta mutta raivasi alemman jatkolohkon voitollaan tiensä pudotuspeleihin. Tälläkin kaudella kummallekin alalohkon ykköselle tarjotaan bonuksena pleijaripaikka.
Ensi lauantaina Kososen suojatit matkaavat Mikkeliin Passareiden vieraiksi. Sunnuntaina urheilutalon remontin aikaiseen kotiluolaan, Tampeereen Kaukajärven vapaa-aikataloon, saapuu Raision Urheilijat.
Kakkoslohkon muut joukkueet saapuvat Kaukajärvelle seuraavassa järjestyksessä: sunnuntaina 20.10. kello 18 Vampulan Urheilijat, lauantaina 2.11. kello 15 Kausalan Yritys, sunnuntaina 10.11. kello 15 Passarit, sunnuntaina 24.11. kello 18 MesTo ja sunnuntaina 15.12. kello 18 Helsinki Volley.

Comments are closed.