Viljakkalalaisilla oikeutettu vaatimus

matti_paakirjoitus_320x194pxlHuoltajat Viljakkalasta ry on huolissaan Kyröskoskentien turvallisuudesta välillä Litukka–Viljakkalan koulu. Vajaan viiden kilometrin mittainen tieosuus on hyvin vaarallinen etenkin pienille liikkujille.
Paikalliset ihmiset vaativat olosuhteiden ripeää korjaamista. Muiden muassa koululaisten liikenneturvallisuus harppaa aimo askeleella eteenpäin, jos kriittiseksi koetulle  alueelle rakennetaan kevyen liikenteen väylä.
Suomalaiset eivät ole kovin hyviä ratkomaan ongelmia ennakoivasti. Kun pahin mahdollinen toteutuu, eri tahot aktivoituvat ja alkavat korjata pullonkauloja.
Litukan ja Viljakkalan koulun välinen tie on hyvin kapea. Lisäksi näkyvyys on monessa kohdassa liki olematon. Reitillä on varsin kova liikenne. Tien päällä on paljon raskasta liikennettä, mikä lisää vaaratilanteita.
Tulevaisuudessa alueen liikenne vain kasvaa, sillä taajama kerää jatkuvasti uusia asukkaita. Tienkäyttäjiä on koko ajan enemmän.
Olemme siirtymässä pimeään vuodenaikaan, mikä lisää turvattomuutta teillä. Onkin tärkeää, että vanhemmat tekevät kaikkensa koululaisten näkyvyyden varmistamiseksi. Siis heijastimet heilumaan.
Huoltajat Viljakkalasta ry on ideoinut oivan tavan vastuunkantajien herättämiseksi. Vanhempainyhdistys kutsuu päättäjiä pyöräilemään vaaralliseksi tunnistetun tieosuuden.
Toivottavasti vaikuttajat ovat suurella joukolla ja ymmärtäväisellä mielellä liikkeellä lauantaina 5. lokakuuta.
Koulureittien turvallisuuden vahvistamiseksi on tehtävä kaikki mahdollinen, jotta turhilta onnettomuuksilta vältytään.