Asioisimmeko aktiivisesti Ylöjärvellä?

matti_paakirjoitus_320x194pxlYrittäjäjärjestö pyöräytti ensimmäisen kerran jo 1970-luvulla kampanjan, jolla suomalaisia opastettiin pyörittämään rahaa omalla paikkakunnallaan ja siten edistämään esimerkiksi ylöjärveläistä elämänpiiriä.
Eri vuosikymmenillä paikallisyhdistykset ovat nostaneet toimivaksi koetun teeman esille ja muistuttaneet myönteisistä tuloksista, joita saavutetaan rahan pyörittämisellä   kotinurkilla.
Joka kerta, kun talouden pyörät hyytyvät, elinkeinoelämän edustajat nostavat vanhan lääkkeen lähellä asioimisesta esille.
Kun suurennuslasin asettaa ylöjärveläisen palveluvarustuksen ylle, käsittää, miten korkeatasoinen, monipuolinen, palveleva ja houkutteleva paikallinen tarjonta aidosti on.
Miten monta kertaa tälläkin runsaudensarven paikkakunnalla törmää tilanteeseen, että ihminen  lopulta päivittelee liki naapurista löytyvää osaamista, josta ei ole ollut pienintäkään hajua.
Vanhimmat ylöjärveläiset muistavat kirkkaasti muutaman vuoden takaisen tilanteen, jossa Ylöjärven palveluomavaraisuus oli vähäinen. Tämä ei tarkoita sitä, että palvelut olisivat olleet laadultaan huonoja. Tällä hetkellä kasvukaupungissa eletään vahvan valinnaisuuden markkinoilla. Jos yhden naama ei miellytä, palvelun tai tavaran voi hankkia toiselta.
Jokainen vaikuttaa paikkakunnan menestymiseen arkisilla hankintaratkaisuillaan.

Comments are closed.