Ylöjärven Ilves tasasi pisteet Turussa

Ylöjärven Ilveksen huikea kuuden pelin voittoputki jalkapallon naisten Kakkosessa päättyi sunnuntaina Turussa. Puutarhakaupunkilaisia emännöinyt kotijoukkue Pyrkivä ei antanut puutarhakaupunkilaisten yllättää, vaan pisteet tasattiin maalein 1–1 (1–0).
YIlveksen naisfutareilla menee lujaa. Kakkosen kärkipaikka on yhä ylöjärveläisten hallussa. (Kuva: Jari Viitanen)
YIlveksen naisfutareilla menee lujaa. Kakkosen kärkipaikka on yhä ylöjärveläisten hallussa. (Kuva: Jari Viitanen)

Viime kaudella  Ykkösessä pelannut Pyrkivä oli odotetun vaikea vastus sarjan kärjessä porskuttavalle YIlvekselle. Turkulaisten voimakas prässipeli vei terän vieraiden pelinrakentelulta ja etenkin ensimmäisellä puoliajalla ylöjärveläisten hyökkäykset hyytyivät keskikentälle.
Kotijoukkueen maalitilanteet olivat avausjaksolla harvassa, mutta siitä huolimatta TuPy onnistui rikkomaan kuparisen ennen taukoa. 1–0-johtomaali syntyi, kun YIlveksen pelaaja sähläsi turkulaisten keskityspallon omaan maaliin.
Toinen puoliaika käynnistyi ylöjärveläisten vahvalla painostuksella. Pelitilanteet olivat jatkuvasti Pyrkivän kenttäpuoliskolla, mutta hyvätkään maalipaikat eivät olleet aluksi tuottaa tulosta.
Puolen tunnin pelin jälkeen verkko vihdoin soi. Eveliina Reponen voitti tiukan maalinedustatilanteen rangaistuspilkun kohdalla ja sijoitti pallon ohi turkulaisten maalivahdin. Osuman myötä ottelu päättyi pistejakoon, mikä oli kenttätapahtumiin nähden varsin oikeutettu tulos.
Sunnuntain ottelu oli molemmille joukkueille syyskierroksen avauskamppailu. Voimasuhteet olivat säilyneet samanlaisina kuin aiemmin kesällä, jolloin pisteet tasattiin maalittomalla tasatuloksella.

Tänään tärkeä kärkiottelu

Hyvätasoinen ja fyysinen kärkipään mittelö oli fyysisesti raskas molemmille osapuolille. YIlveksen osalta palautumiseen ei jäänyt paljon aikaa, sillä joukkue kohtaa jo tänään sarjakakkosena majailevan Porin NiceFutis 2:n. Porista ponnistavan joukkueen tavoitteena on kiriä piikkipaikalle, ylöjärveläisten rinnalle.
Yhdeksän pelatun ottelun jälkeen YIlveksen naisilla on kerättyinä komeat 20 pistettä. Kamppailuistaan vain yhden hävinnyt taitojoukkue on tällä hetkellä neljän pisteen karkumatkalla sarjan kärjessä ennen NiceFutista 2:ta.
Tärkeä kärkiottelu YIlveksen ja Porin NiceFutiksen välillä pelataan Räikän kentällä tänään keskiviikkona kello 19.30 alkaen.