Kaupunginjohtaja herätti

matti_paakirjoitus_320x194pxlKunnallisneuvos, kaupunginjohtaja Pentti Sivunen tuli viime viikon Ylöjärven Uutisissa julkisuuteen ponnekkailla kuntatalouden madonluvuilla.
Hänen perussanomansa oli lyhyt ja ytimekäs. Jos kasvukaupunki jatkaa nykyiseen malliinsa, sen perii piru. Ylöjärven kassa tyhjenee ja paikkakunta joutuu valtion holhoukseen. Itsenäisyydelle saa jättää hyvästit.
Talousjohtaja Pirkko Tahlo on ollut kautta aikojen varovaisella linjalla ja muistuttanut tasaisin välein liian voimakkaan kasvun vaaroista. Hänen mielestään Ylöjärvi ei ole ajautunut vaikeaan tilanteeseen yhdessä tuokiossa, vaan vaikea aika on häämöttänyt horisontissa koko ajan. Tahlon mukaan Ylöjärvi ei kriisiydy, jos virkamiehet ja luottamushenkilöt ottavat talouden vakavasti ja tekevät koko ajan korjaavia toimenpiteitä.
Suuri yleisö suhtautui pääsääntöisesti kahdella eri tavalla kaupunginjohtajan tarjoamaan kylmään kyytiin.
Ensimmäinen joukko näkee, että Sivunen maalaa pirun seinälle, jotta vastuunkantajat saadaan pysäytettyä säästötalkoisiin.
Toinen porukka tunnistaa talouden kestämättömyyden ja ymmärtää tilanteen herkkyyden. Nämä ihmiset ovat valmiita vyön kiristämiseen.