Ylöjärvestäkö kriisikunta?

päätoimittaja Matti Pulkkinen, Ylöjärven Uutiset– Jos Ylöjärven kaupunki ei ratkaise itse taloutensa ongelmia ja tasapainota nopeasti tilannetta, uhkana on, että ajaudumme kriisikunnaksi ja sitä kautta valtiovallan huostaan.
Järeä viesti kuuluu kaupunginjohtaja Pentti Sivuselta, joka on huolestunut Ylöjärven heikkenevästä taloustilanteesta. Hän peräänkuuluttaa oikea-aikaisia ja kestäviä ratkaisuja, joilla eurot pidetään tehokkaassa käytössä.
Realismia on, että ylöjärveläisten on totuttauduttava siihen, että paikkakunnan tarjoamat palvelut heikkenevät. Luksukseen ei ole enää varaa.
Kaupunkilaisten on varauduttava paitsi palveluiden tason laskuun myös niiden karsimiseen. Rahat eivät riitä nykyiseen kavalkadiin. Myös kaikki verot ja taksat kallistuvat.
Sama lohduton viesti kuuluu monesta muusta kunnasta. Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta natisee liitoksissaan. Niukkuuden jakaminen on taitolaji. Vanha totuus siitä, että kansakunta huolehtii lapsistaan ja vanhuksistaan on otettava ensisijaiseksi päämääräksi.
– Liitytään Tampereeseen, kadunmies neuvoo.
Liitostoiveisiin voi vain vastata, että iso naapuri tuskailee Ylöjärveä kivuliaammin vähien rahojensa kanssa. Suurkaupungissa Ylöjärvi olisi periferia, jonne veroeurot ohjautuisivat harvakseltaan.
Tilanne on karu.