Ryhdistä neljä tyttöä MM-karsintaan

Ylöjärven Ryhdin kasvatustyö naisten ja tyttöjen lentopalloilussa näkyy erittäin voimakkaasti viime torstaina julkaistussa alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa, joka pelaa tällä viikolla Italian Cividale del Friulissa MM-karsintaturnauksessa.
Nelli Rantanen lähtee maajoukkueen matkaan.
Nelli Rantanen lähtee maajoukkueen matkaan.

Päävalmentaja Tapio Kangasniemi valitsi joukkueeseen peräti neljä Ryhdin kasvattia.
Heistä hakkuri Nelli Rantanen ja yleispelaaja Jessica Kosonen pelasivat tällä kaudella Ryhdin paidassa ykkössarjaa, kun taas passari Tiia Pohjonen ja yleispelaaja Sonja Laitinen urakoivat samaa sarjaa Kuortaneen urheiluopiston joukkueessa.
Huomion arvoista on, että neliköstä vain Laitinen on
A-tyttöikäinen muiden mahtuessa edelleen B-tyttöihin. Rantanen, Kosonen ja Pohjonen pelaavat siis alle kaksikymppisissä reilusti alaikäisinä.
Rantasen lisäksi maajoukkueen toinen hakkuri on Euran Raikun Piia Korhonen. Kosonen ja Laitinen kilpailevat yleispelaajien peliajasta Joen Jujun Nea Hämäläisen sekä LP Kangasalan Pihla Järvenpään kanssa.
Liigaakin Woman Volleyssa pelannut Katja Kylmäaho lienee lähtötilanteessa ykköspassari, mutta Pohjosen vahvat näytöt nuorempien ikäluokkien maajoukkueessa ovat varmasti Kangasniemenkin tiedossa.
– Joukkueemme on nuori ja täynnä tulevaisuuden nimiä. Mielenkiintoinen miksaus: vanhimmat ovat 1994-ikäluokkaa ja nuorimmat vuonna 1997 syntyneitä, Kangasniemi puntaroi.
Suomi joutuu Italiassa erittäin kovaan seuraan, sillä vastaan asettuvat kotijoukkueen lisäksi Espanja ja Slovakia. Etukäteen ajatellen yksikin voitto olisi hyvä saavutus, ja Slovakiaa vastaan lienee parhaat mahdollisuudet sen ottamiseksi.
Urakka alkaa perjantaina Italia-pelillä, ja Slovakia tulee vastaan perjantaina sekä Espanja lauantaina. Vain voittajalle avautuu paikka MM-lopputurnauksessa.
Kuortaneelle syksyllä siirtyvän Jessica Kososen kausi ei pääty vielä MM-karsintaankaan, vaan hän jatkaa kesäkuussa Espanjan Las Palmasiin sikäläisen juniorisarjan peleihin.