Viherrakentaminen monipuolistuu kovaa vauhtia

Viherrakentamisen osuus koko rakentamisen alalla kasvaa jatkuvasti. Kaupungit, kunnat, seurakunnat, taloyhtiöt ja yksityiset ihmiset ovat valmiita satsaamaan yhä enemmän pihan ja puutarhan näyttävyyteen. Viherrakentamisella halutaan myös kohentaa pihojen käytettävyyttä ja ihmisten asumismukavuutta.
Viherrakentamisbuumi on huomattu myös ylöjärveläisessä Avant Tecno Oy:ssä, jonka pienkuormaajat ovat nyt erittäin kysyttyjä.
Avantin myyntipäällikkö Jorma Jarkko esittelee pienkuormaajaa, joka otetaan käyttöön Tampereella Ratinan stadionilla ja sen ympäristössä.
Avantin myyntipäällikkö Jorma Jarkko esittelee pienkuormaajaa, joka otetaan käyttöön Tampereella Ratinan stadionilla ja sen ympäristössä.

– Kunnat ja kaupungit ovat ykkösasiakasryhmämme. Ne tarvitsevat hyviä koneita esimerkiksi liikuntapaikoilleen. Talvella koneilla hoidetaan luistinratoja ja kesällä liikuntakenttiä sekä puistoalueita. Olemmekin saaneet kaupungeissa jo jonkinlaisen jalansijan, Avantin kotimaan myyntipäällikkö Jorma Jarkko kertoo.
Viime viikon lopulla järjestettyyn liikuntapaikkojen ja viheralueiden Sportec- ja Greentec-messutapahtumaan osallistunut Avant myi äskeittäin pienkuormaajan Tampereen kaupungille. Uutta kuormaajaa käytetään kesällä Ratinan stadionilla erilaisissa kenttätöissä. Talvella kuormaajalla pidetään puhtaana Ratinan ympäristön kevyen liikenteen väyliä.
– Olemme pyrkineet myymään vastaavia koneita myös muille kaupungeille. Jostain syystä Ylöjärven kaupunki on ollut kovasti nihkeä kuormaajiamme kohtaan, joten olemme joutuneet lähtemään merta edemmäs kalaan. Olemme toki tyytyväisiä, että kuormaajamme meni Ratinaan. Sen parempaa pr-paikkaa ei Tampereen katukuvasta saa, Jarkko myhäilee.
Viherrakentamiseen sisältyy tänä päivänä monta raskasta työvaihetta. Betoni- ja kivitöiden tekeminen sekä vesi-, puu- ja maarakentaminen eivät onnistu pelkillä käsivoimilla. Siksi tarvitaan kone, joka pystyy monenlaiseen työhön.
– Meillä täytyy olla tarjolla monta eri kuormaaja- ja laitevaihtoehtoa, koska käyttäjät ja käyttökohteet poikkeavat toisistaan paljon, Jarkko sanoo.

Lisälaitteita joka makuun

Tällä hetkellä kuormaajien lisälaitteista kaupaksi menevät etenkin keräävät harjalaitteet sekä avoharjat. Lisäksi käyttöön otetaan erilaisia kauhoja, trukkihaarukoita, leikkureita ja lehti-imureita. Avantin valikoimasta löytyykin lisälaite lähes kaikkiin viherrakentamisen osa-alueisiin.
– Joudumme tekemään jatkuvasti kehitystyötä, sillä kilpailijamme pitävät meidänkin mielemme virkeänä. Tärkeää on se, että lisälaitteiden avulla pienkuormaajaa voidaan hyödyntää mihin vuodenaikaan tahansa. Kuormaaja ei voi enää olla yhden työn kone, Jarkko selvittää.
Eräs Avantin valtti markkinoilla on pienkuormaajien helppokäyttöisyys ja luonteva ohjattavuus. Tämän vuoksi myös naiset tykkäävät kovasti kurvailla Avantin koneilla.
– Esimerkiksi Helsingin seurakuntayhtymällä on varmaankin 15 Avantia. Siellä koneilla on paljon nais- ja tyttökäyttäjiä. Kynnys ajaa pientä Avantia on paljon matalampi kuin ison traktorin kohdalla. Ei tarvitse kuin istua automaattivaihteisen kuormaajan hyttiin ja lähteä porhaltamaan, Jorma Jarkko vihjaa.
Avant on saanut kiitosta myös kuormaajiensa keveydestä. Siitä on paljon hyötyä nurmikolla tai muulla hellävaraisuutta vaativalla alustalla.

Comments are closed.