Lotte Pirttilahti, 6https://ylojarvenuutiset.fi/wp-content/uploads/2017/03/2342_logo_lotte-pirttilahti.jpg
Palomäentie 30, 33230 TAMPEREHeinitie 19, 39160 JULKUJÄRVIFI

Lotte Pirttilahti

Kalevalainen jäsenkorjaus on tieteellisesti tutkittu, perinteeseen tukeutuva, käsillä tehtävä ja kudoksia kunnioittava hoitomuoto. Koko keholle tehtynä hoito parantaa liikkuvuutta, vaikuttaa lihaksia ja kalvorakenteita rentouttavasti elvyttäen samalla erilaisten kudosten ja aineenvaihduntajärjestelmien sekä hermojen toimintaa.

Hoidossa tasapainotetaan tuki- ja liikuntaelimistön epätasapainoon joutuneita rakenteita, jotka tuntuvat ja näkyvät mm. lihasten toiminnallisina eroina sekä kudosmuutoksina.

Tasapainottaminen suoritetaan mobilisoimalla lihaksia ja käyttäen apuna lihaksien ja nivelien luonnollisia liikkeitä sekä liikeratoja. Hoidossa käsitellään koko tuki- ja liikuntaelimistö jalkapohjista kallonpohjaan saakka. Lihasten jännitystilasta, kudospaineista ja kivuntuntemuksista voidaan lukea ongelmien syitä ja aiheuttajia, jolloin hoito voidaan kohdistaa kipukohdan lisäksi myös ongelmia laajemmin aiheuttavaan kohtaan.

Hoitoon kuuluu aina haastattelu, jossa pyritään selvittämään tuki- ja liikuntaelimistön ajankohtaisen tilan taustaa, jopa vuosien takaisia vaivojen syitä. Samalla poissuljetaan mahdolliset hoidon estävät/ rajoittavat tekijät.

Hoidon vaikutukset

Koska hoidossa käsitellään lähes aina koko keho, ovat hoidon vaikutukset hyvin monipuoliset. Vaikka hoito teknisesti kohdistuu lihaksiin, jänteisiin, lihasten lähtö-ja kiinnityskohtiin sekä nivelsiteisiin ympäröivine sidekudoksineen, vaikuttaa se elvyttävästi myös hermotoimintaan ja muiden elinjärjestelmien aineenvaihduntaan.

Kalevalaisen jäsenkorjauksen mobilisoiva käsittely on parantanut kudosnesteen kiertoa ja tehostanut siten myös leikkauspotilaiden kuntoutumista. Samoin nivelten liikeratojen toiminnan palauttaminen on voinut tehdä suunnitellut leikkaukset tarpeettomiksi. Hermojen pinnetilan vapautuminen ja ylimääräisen kudospaineen purkautuminen ovat voineet viedä kivut kokonaan pois.

Kalevalaisella jäsenkorjauksella on saatu hyviä hoitotuloksia mm.
– Jalkojen erimittaisuuden korjaamisessa
– Kasvukipujen hoidossa
– Eri nivelten, kuten nilkan ja polven virheasentojen korjaamisessa
– Kantapääkivun plantaarifaskiitin hoidossa
– Jäätyneen lonkan ja olkapään hoidossa
– Skolioosin hoidossa
– Iskiaksen ja iskiastyyppisten vaivojen hoidossa
– TOS-oireiden hoidossa
– Tenniskyynärpään ja rannekanavan oireyhtymän hoidossa
– Asentohuimauksen, migreenin ja erityyppisten pääkipujen hoidossa
– Ryhtivirheiden aiheuttamassa lapsettomuudessa
– Vauvojen koliikkikivuissa ja suoliston häiriötiloissa