ylioppilaskirjoitukset

Syksy toi uusia valkolakkeja

Ylöjärven lukiosta on tänä syksynä kirjoittanut ylioppilaaksi seitsemän uutta opiskelijaa. Syksyn 2016 ylioppilaita Ylöjärven lukiossa ovat Eetu Kapanen, Hanna Lampinen, Aapo Mäki-Ventelä, Samuel Oikarainen, Antti Rantala, Pinja Väätäinen ja Viola Fanniina Passila. Viimeksi mainittu suoritti Koulutuskeskus Valossa kaksoistutkinnon. Lisäksi Pirkanmaan aikuislukiosta kirjoitti ylioppilaaksi ylöjärveläinen Jouka Lihavainen.

Abien urakka vihdoin ohi

Koulutuskeskus Valossa tehdään tänä keväänä historiaa. Vuonna 2012 avatun oppilaitoksen ensimmäiset ykkösvuoden opiskelijat ovat tulleet jo siihen ikään, että valmistuminen häämöttää. Kevään ylioppilaskirjoitukset päättyivät Valossa maanantaina. Historiallisiin yo-kokeisiin osallistui kaikkiaan 133 abiturienttia. – Aika samalta tämä tuntuu kuin muinakin vuosina. Iloinen pitää tietysti olla tulevien ylioppilaiden puolesta, rehtori Jarkko Tuomennoro naurahtaa. Vaikka historian lehdet havisevat,…

Ylioppilaslakki päähän ja opiskelemaan

Ylöjärveläinen Suvi Laine valmistuu tänä keväänä kotikaupunkinsa lukiosta. Lapsena eläintenhoitajaksi ryhtymisestä haaveilleen Laineen tulevaisuuden suunnitelmat ovat peruskoulun ja lukion myötä muuttuneet. Nyt unelmana olisi päästä opiskelemaan psykologiaa Skotlantiin. Suvi Laine kirjoitti äidinkielestä l:n, pitkästä englannista ja psykologiasta e:n, biologiasta m:n, lyhyestä matematiikasta c:n ja lyhyestä ranskasta b:n. – Äidinkielen tulos tuli ihan puun takaa, Laine nauraa….

Yo-koepinkka naulitsee urakoimaan

Abiturientit elävät parhaillaan hiillostavaa aikaa. Ylioppilaskokeet liimaavat heidät vuoroin oppikirjojen, vuoroin koepapereiden ääreen. Mutta samaan aikaan hiki hatussa painavat opettajat. Heidän on perehdyttävä ensin koetehtäviin ja sitten korjattava aimo läjä opiskelijoiden vastauksia. Mervi Karttuselle ja Minna Jokelalle pukkaa stressiä. Ylöjärven lukiossa opettavalla kaksikolla on korjattavanaan sievoinen pinkka kokeita. Äidinkielen lehtori Karttunen korjaa 41 kokelaan vastaukset….

Paineet pois ja paljon kahvia

Abiturienteilla on ollut parisen viikkoa aikaa viettää nenä kiinni kirjassa ja päntätä lukioajan opit tuoreeseen muistiin. Lukulomaa on jäljellä vielä tämä viikko, ja sitten koittaa h-hetki eli ylioppilaskirjoitusten rupeama. Ylöjärveläisen Veera Allosen pipoa ei kiristä. Hän kertaa vailla liikaa stressiä sekä luottaa hyvien yöunien ja kahvin voimaan. Abiturientti Veera Allonen avaa kotiovensa ja astuu sisään….