vanhustenhoito

Ex-työntekijän rajut väitteet: Esperin Vihtorissa makuutettiin petipotilaita ja asukkaita haukuttiin vinkuintiaaneiksi – Esperi kiistää eikä tunnista hoitajan kuvaamia tapahtumia

Tilaajille

Ylöjärveläinen Minna työskenteli Esperin hoivakoti Vihtorissa hoitajana vuoteen 2017 asti. Hän kertoo vaihtaneensa työpaikkaa lopulta työn kuormittavuuden ja potilaiden laiminlyömisen vuoksi. Esperi puolestaan ei tunnista Minnan kuvaamia tapahtumia ja vastaa, etteivät ne vastaa yhtiön toimintaohjeita eivätkä eettisiä periaatteita.

Vanhustyön ja hoitopalvelujen johtajat ovat tyytyväisiä Ylöjärven yksityisiin palvelutarjoajiin, Esperi Careen ja Attendoon ”Mutta jos on ongelmia, meihin kannattaa ottaa yhteyttä”

Tilaajille
Vanhustenhoito, Marita Pitkänen, Sirpa Ellala

Suurempia ongelmia ei ole ollut. Mutta jos niitä omaisten tai asukkaiden mielestä ilmenee, kaupungin edustajat voivat lähteä tarkastuskäynnille vaikka samana päivänä. Viimeksi johtajat olivat Avin ja Valviran kanssa tarkastuskäynnillä Attendon Graniitissa helmikuun lopulla henkilökuntavajeen tähden.

Petipotilaasta vinhaksi neulojaksi

Kuntoutus- ja muistikeskus, Kumuke, vanhukset, vanhustyö, vanhustenhoito

Vaipoissa, yksinäisyydessä ja puolivillaisessa hoidossa makuuttamista. Vanhustenhoidosta kantautuu paljon ikäviä tarinoita, mutta se ei ole arkitodellisuuden koko kuva eikä edes kuvan pääsävy. Tästä todistaa myös ylöjärveläiskokemus. Jo usean vuoden ajan ylöjärveläisen Eila Määttäsen muisti oli heikennyt ja fyysinen kunto hiipunut. Sitten iski tulehdussairaus, joka vei naisen pariksi viikoksi sairaalaan ja romahdutti kunnon. Tyttäret pelkäsivät jo,…