seinäjoen tangomarkkinat

Tangokuninkaallisten valinta pakottaa kysymään, edistääkö Seinäjoen Tangomarkkinat suomalaista tangokulttuuria, entä tuottaako festivaali vahvoja musiikki- ja tanssiesityksiä?

Tilaajille

Tangolaulukilpailun tuomaristo puhuu mitä sylki suuhun tuo. Esimerkiksi radio- ja televisiotoimittaja Tarja Närhi kehtasi verrata uransa alkumetreillä olevaa Johannes Vatjusta ainutkertaisuudestaan kansainvälisesti tunnettuun virolaiseen ooppera- ja iskelmälaulajaan Georg Otsiin (1920-1975). Taiteellinen johtaja Martti Haapamäki muistutti Seinäjoen Tangomarkkinoiden tehtävänä olevan suomalaisen tangokulttuurin edistämisen sekä vahvojen musiikki- ja tanssielämysten tuottamisen; hän julkisti kuningattareksi ja kuninkaaksi kruunatut – Kisa-Areenan yleisö alkoi pulputtaa, etteivät uudet tangokuninkaalliset houkuta tanssilavoille eivätkä tanssitaloille. Artisti Jari Sillanpään puheenvuoro oli miehen anteeksipyyntö suuren yleisön hyvin muistamista iskelmälaulajan toistuvista törppäilyistä.

”Fiilikset paranevat koko ajan”

mia leivo

Jo neljättä kertaa Seinäjoen Tangomarkkinoiden tangolaulukilpailun finaalissa esiintynyt Mia Leivo on toipunut jäämisestään hopealle. Toki Leivon tavoite oli voittaa, mutta yleisön suosikiksi äänestetty laulajatar osaa jo nauttia saavutuksestaan. – Ensin paikan päällä oli tietysti sellainen tunne, ettei tässä käynyt niin kuin piti, koska en saanut kruunua. Sitten kun lähdin tangokadulle ihmisten pariin ja sain sieltä…