päivi nurminen

SEINÄJOEN KAUPUNGINJOHTAJAKISA: Pirkanmaalaiset seutujohtaja Päivi Nurminen ja valtiosihteeri Olli-Poika Parviainen jäivät rannalle

Tilaajille

Tampereen kaupunkiseutua luotsaava seutujohtaja Päivi Nurminen Kangasalta ja valtiosihteeri Olli-Poika Parviainen Tampereelta eivät tulleet valituiksi Seinäjoen kaupunginjohtajaksi. Tämä tiistai toi yllätystiedon, että seinäjokelaiset valitsevat kaupunkinsa ruoriin nykyisin keskisuomalaisen Laukaan kunnanjohtajan Jaakko Kiiskilän. Seinäjoen kaupunginvaltuusto sinetöi päätöksen parin viikon kuluttua olevassa istunnossaan.

Muutosjohtajat: ”Sote-uudistuksen tarve, perusteet ja syyt eivät ole kadonneet mihinkään”

Tilaajille

Pirkanmaan maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelijoiden kotiuttaminen käynnistyy pikkuhiljaa. Organisaatiossa työskenteli parhaimmillaan runsaat 60 eri alojen ammattilaista. Muutosjohtaja Päivi Nurminen paketoi maakuntavalmistelun aineistoja huhtikuun ajan. Hän toivoo, että niin Pirkanmaan kuin 17 muun maakunnan valmisteluaineisto koottaisiin huhtivaalien jälkeen aloittavan hallituksen käyttöön. Kahden ja puolen vuoden aikana kertyneen työn hedelmä hautautuisi, jos materiaalit arkistoitaisiin kellareiden uumeniin.

Maakunta- ja sote-uudistuksen kaatuminen ei poista hyvinvointiyhteiskuntamme suuria ongelmia ja haasteita – uusi hallitus joutuu pureutumaan tuttuihin pähkinöihin

Tilaajille

Muutosjohtaja Päivi Nurminen kuvaa tätä perjantaita mustaksi ja sateiseksi surun päiväksi, joka viskasi märän rätin muun muassa Pirkanmaan maakunta- ja sote-uudistuksien kymmenien valmistelijoiden kasvoille. Poliittisen ohjausryhmän puheenjohtaja Roope Lehto (sd.) odottaa, että eduskuntapuolueet kokoontuisivat pian ja sopisivat jo hyvissä ajoissa ennen huhtikuisia eduskuntavaaleja sosiaali- ja terveydenhuollon remontin tienviitoista. Pirkanmaan kansanedustajien puheenjohtaja Arto Satonen (kok.) odottaa nopealla aikataululla kaikilta puolueilta kunnollisia ehdotuksia välttämättömän sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamiseksi. Hänen mukaansa maakuntahallinto tuskin nousee seuraavan hallituksen agendaksi.

Maakuntauudistuksen valmistelijoiden tulevaisuudenusko palasi mustan tiistain jäljiltä

Tilaajille
– Ylöjärven kaupunki elää omaan tahtiinsa. Maakunta- ja sote-uudistus kulkee omaa rataansa. Emme voi jäädä paikoillemme odottamaan, kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto toteaa. – Nyt olisi päästävä pois ikävästä politikoinnista, poliittisen ohjausryhmän puheenjohtaja Roope Lehto toivoo. – Valmistelijat saivat vuoden lisäaikaa. Maakunnasta saadaan entistäkin valmiimpi, Pirkanmaan muutosjohtaja Päivi Nurminen sanoo.

Maakuntavaaleilla ja maakuntien käynnistymisellä on nyt uudet aikaraamit. Viime tiistaista muodostui varsin synkkä päivä maakunta- ja sote-uudistuksen taivaalle. Karuimmassa tapauksessa historiallisen hankkeen taival olisi voinut päätyä pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen kaatumiseen ja maakunta- ja sote-laivan uppoamiseen. Pirkanmaan muutosjohtajan Päivi Nurmisen mukaan valmisteluorganisaatio on palauttanut tulevaisuudenuskonsa, ja väki palaa kesälomiensa jälkeen innokkaasti jatkamaan vaativaa työtään….

Seutujohtajan statusehdotukselle ristiriitainen vastaanotto

Seutujohtaja Päivi Nurmisen ehdotus Tampereen kaupunkiseudun virallistamisesta maan kakkoskasvukeskukseksi saa ristiriitaisen vastaanoton pirkanmaalaisten kansanedustajien keskuudessa. Ideaa puolustavat kokoomuksen Arto Satonen ja Pauli Kiuru sekä perussuomalaisten Sami Savio, kun keskustan Mikko Alatalo, perussuomalaisten Martti Mölsä ja vasemmistoliiton Anna Kontula tyrmäävät aloitteen. Kahdeksan kunnan muodostamaa Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymää luotsaava seutujohtaja Päivi Nurminen toivoo, että jo pitkän aikaa…

Koko laaja maakunta vai tiivis Tampereen kultainen rinki?

tampere

Ärsyttävä kysymys! Tampere ja kehyskunnat ovat olleet jo pitkän aikaa voimakkaassa kasvu- ja kehitysvauhdissa. Koko kaupunkiseutu on ennättänyt saada kadehtijoita, joiden mukaan uusien asukkaiden ja yrittäjien olisi hajauduttava koko laajan Pirkanmaan alueelle. Toki tuoreessa muistissa on vielä ajat, jolloin tamperelaisetkin väittivät ympäryskuntien keräävän rusinat pullista eli houkuttelevan veronmaksukykyiset ihmiset Ylöjärvelle, Nokialle, Pirkkalaan, Kangasalle ja Lempäälään….

”Kakkoskasvukeskuksen status on oikeutettu”

Tilaajille

Kahdeksan kunnan muodostama Tampereen kaupunkiseutu janoaa maan hallitukselta kakkoskasvukeskuksen virallista statusta. Seutujohtaja Päivi Nurmisen mukaan nimitykselle on kestävät perusteet. Tamperereen kaupunkiseudusta on leivottava virallisesti Suomen kakkoskasvukeskus. Näin vaatii Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymää luotsaava seutujohtaja Päivi Nurminen, joka puhui viime perjantaina Pirkanmaan Lehtitalon mediapäivässä Tampereella. Tampereen, Ylöjärven, Nokian, Pirkkalan, Lempäälän, Vesilahden, Kangasalan ja Oriveden välistä seutuyhteistyötä kymmenen…