luomu

Hyvää ja ilmastoystävällistä – Korpulan tilalla aberdeen angus -naudat elävät luonnonmukaisesti

Tilaajille

Lähellä tuotetun ruoan syöminen on ilmastoteko, etenkin, jos ostaa luomutuotettua ruokaa. Kansainvälisen, monitieteellisen tutkijaryhmän mukaan sekä maapallon väestönkasvuun että väestön terveyteen liittyvät haasteet voitaisiin ratkaista syömällä voittopuolisesti kasviksia. Lihan ja etenkin naudanlihan syömistä pitäisi vähentää rutkasti, koska nautojen ilmakehään röyhyttelemä metaani on voimakas kasvihuonekaasu. Suomalaisittain lihansyönnin syntisyys ei ole ihan näin yksiviivainen asia. Laiduntava, nurmirehulla…

”Luomun kysyntä lisääntyy joka vuosi”

Kaitalan luomutila, Timo Tamminen

Viime vuosien vaihtelevat sääolosuhteet ovat kiusanneet myös luomuviljelijää. Tämän kesän koleus on aiheuttanut sen, että vadelman satokausi on pari kolme viikkoa myöhässä. Sateet taas ovat saaneet Timo Tammisen kaivamaan salaojia, mutta periksi luomuviljelijä ei aio antaa.   Mansikanviljely oli tänä kesänä Kaitalan luomutilalla varsin vaikeaa. Mutta onneksi vadelmasta ja mustaherukasta on tulossa normaali sato. Luomutilan…

Nyt nautiskellaan

Vivi Kiukkasen ideoima kevätbrunssi tuo Ylöjärvelle tuulahduksen keskieurooppalaista nautiskelevaa elämäntapaa. Se on myös mainio tilaisuus tutustua suojeltuun Räikän taloon ja tukea tätä. Täydellinen brunssilautanen täyttyy tuoreista hedelmistä ja kasviksista. Siinä on juureen leivottua leipää, luomua ja mahdollisimman lähellä tuotettuja herkkuja. Niin ainakin Vivi Kiukkasen mielestä. Kiukkanen on 22-vuotias kauppatietieteiden opiskelija ja Ylöjärven yhtenäiskoulun kasvatti. Hän…