koulut

Lukutaito on mahtava voima: ministeriön rahoittamaa hanketta lähdettävä toteuttamaan rivakasti

Tilaajille

Lukeminen ja lukuharrastus luovat perustan lapsen oppimiselle. Lukutaito lisää tasa-arvoa sekä vähentää köyhyyttä ja syrjäytymistä. Lukutaidon haltuunotto on siis erittäin merkittävä ja vaikeuksia ennalta ehkäisevä askel lapsen elämänpolulla. Kahdeksantoista valtuutettua on jättänyt joulukuussa valtuustoaloitteen, jonka tavoitteena on löytää konkreettista apua lasten ja nuorten lukutaidon vahvistamiseen. Nuorisovaltuusto on jo käsitellyt aloitteen. Kiitos nuorille laajasta perehtymisestä ja…

Kouluun paluu: ohjeita tuli, mutta käytännönjärjestelyitä ei ole vielä tehty, rehtori: ”Paluu normaaliin on välttämätöntä, mutta haasteita järjestelyt tuovat”

Tilaajille

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja THL antoivat maanantaina uudet, tarkemmat ohjeensa kouluihin ja päiväkoteihin paluuta varten. Esimerkiksi Ylöjärven Yhtenäiskoulusta kerrottiin tiistaina, että siellä päästään vihdoin miettimään käytännön toimenpiteitä tällä viikolla ja ensi viikon alussa.

Lakko aktivoi ylöjärveläisvanhemmat maanantaina – kouluissa ja päiväkodeissa tarjoiltiin lämmintä evästä talkoovoimin

Tilaajille

Viime viikolla Ylöjärven kaupunki tiedotti, että Julkisten ja hyvinvointialojen liiton (JHL) lakon vuoksi maanantaina ja tiistaina ei tarjoilla kouluruokaa, minkä lisäksi suurimmassa osassa päiväkoteja lounas jää saamatta. Vanhempia neuvottiin pakkaamaan lapsille mukaan eväät, jotka säilyvät huoneen lämmössä.