heidi rämö

Kuntajohtajat: ”Maakunta- ja sote-uudistuksen kaatuminen ei tiputa yhteiskuntaamme tyhjän päälle – Nyt on aika tehdä remontti kuntapohjaisella mallilla”

Tilaajille

33 000 asukkaan Ylöjärven kaupungissa eikä 23 300 asukkaan Lempäälän kasvukunnassa nostettu lippua puolisalkoon tänään perjantaina, kun Helsingistä kiirivät uutiset Juha Sipilän (kesk.) hallituksen kaatumisesta sekä maakunta- ja sote-uudistuksen tylystä päättymisestä. Niin kunnanjohtaja Heidi Rämö kuin kaupunginjohtaja Jarkko Sorvantokin korostavat, ettei suomalainen hyvinvointiyhteiskunta tipahda maakunta- ja sote-uudistuksen kariutumisen takia tyhjän päälle. Kuntajohtajat vaativat nyt veto- ja toimintavastuuta kunnille. – Kunnat hoitavat välttämättömät uudistukset kuntapohjaisella mallilla, Sorvanto ja Rämö vakuuttavat.

Maakunnat raivaavat tietä 20 kunnalle

Suomi remontoi voimakkaalla kädellä julkishallintoaan. Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitus toteuttaa mammuttimaisia soteuudistusta ja maakuntauudistusta. Suomen Kuntajohtajien puheenjohtaja, Lempäälän kunnanjohtaja Heidi Rämö pitää uudistajien valitsemia reseptejä suorastaan vaarallisina. Hänen mielestään arjen palvelutuotantoa pyörittävien kuntien olisi ehdottomasti oltava aktiivisesti mukana uudistustyössä. Ensimmäiseksi olisi pitänyt päättää, mitkä ovat tulevaisuuden kunnan perustehtävät ja mitkä palvelut kansalaisille tarjotaan heidän…