Verotiedot 2018

Veropäivä: kaikki tai ei mitään

Tilaajille
Ylöjärven Uutisten logo

Ylöjärven Uutiset julkaisi maanantaina verkkosivuillaan, ja nyt vielä tässä lehdessäkin, melkoisen määrän tunnettujen ylöjärveläisten tulo- ja verotietoja. Kaikki eivät näitä tietoja itsestään kovin mielellään julkisuudessa näkisi. Toisille taas asialla ei ole mitään merkitystä ja jotkut pitävät tietojen julkaisua jopa hyvänä asiana. Ylöjärven Uutiset korostaa avoimuutta ja haluaa palvella lukjoitaan mahdollisimman kattavasti myös niin sanottuna veropäivänä….

Dynasetin Reijo Karppisella oli pienet ansiotulot, mutta yli puolen miljoonan pääomatulot – Katso muidenkin alle 100 000 tienanneiden yritysjohtajien tulot

Tilaajille
Reijo Karppinen, Dynaset, syntymäpäivät, kuva: Iiria Lehtinen

Monella tunnetulla yritysjohtajalla oli viime vuonna vaatimattomat tai kohtalaiset ansiotulot, mutta suuret tai jopa massiiviset pääomatulot. Katso, mitä tienasivat muun muassa kauppakeskuspäällikkö Timo Matinlompolo, LVI-Kurikan Jonne Kurikka, Veljekset Mattilan Toni Vuohelainen ja Sukkamestareiden Jussi Koskinen.

Psykologi Pirjo Latvanen verotiedoista: ”Nämä luvut ja tulomäärät eivät kerro näiden ihmisten elämästä”

Tilaajille

Vuoden 2018 verotiedot ovat olleet maanantaiaamusta suuren yleisön ahmittavina ja pöyhittävinä. Akaalainen psykologi Pirjo Latvanen toppuuttelee vouhkaamasta ylenpalttisesti julkisuuteen tuotavien ihmisten ansio- ja pääomatuloista sekä heidän yhteiskunnallemme maksamistaan veroista. Hän korostaa, etteivät nyt lööpeissä ja otsikoissa olevat luvut ja tulomäärät eivät juuri kerro näiden ihmisten realistisesta elämästä.

Ylöjärven kaupungin johtoryhmällä ja luottamushenkilöillä kohtalaisen isoja tuloja

Tilaajille

Ylöjärven kaupungin johtoryhmään kuuluvat henkilöt tienasivat viime vuonna suhteellisen mukavasti. Hyviä tuloja oli myös tunnetuilla kaupungin luottamushenkilöillä. Myös näiden henkilöiden maksamat verosummat olivat merkittäviä. Esimerkiksi kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto maksoi veroja reilusti yli 50 tuhatta euroa. Nimi Titteli  Ansiotulot Pääomatulot Maksetut verot Jarkko Sorvanto kaupunginjohtaja 121 715,00 € 180,00 € 54 000,00 € Matti Hursti sivistysjohtaja…