Ryhdin C-nuorilla vielä matkaa Suomen kärkeen

Ylöjärven Ryhdin C-tyttöjen ja -poikien taidot eivät riittäneet terävimpään kärkeen ikäluokan lentopalloilun SM-lopputurnauksessa Kuortaneella.

Viikonlopun uurastuksesta oli kotiintuomisina vain yksi voitettu ottelu. Tytöt sijoittuivat 10:nneksi ja pojat 12:nneksi.
Tytöt panivat alkulohkonsa ensimmäisessä kamppailussa kovasti kampoihin Salon Viestille mutta joutuivat taipumaan 1–2 (26–24, 25–25, 13–15) molempien hapuiltua vastaanotossa.
Jossiteltavaakin jäi, sillä KaLe:sta lainatun keskipelaaja Mirjami Jauhiaisen pelit loppuivat toisessa erässä tulleeseen sormivammaan.
– Se oli paha takaisku. Jouduimme peluuttamaan muutamia tyttöjä oudoilla pelipaikoilla, päävalmentaja Kati Jalonen harmitteli.
Paljon viitoskulmaan lyönyt raahelainen Saloisten Salama ei antanut tiukassa taistossa erääkään, vaan voitti Ryhdin 2–0 (25–21, 25–23). Mitalipeleille heitettiin hyvästit, kun Euran Raiku oli neljännesvälierässä parempi luvuin 2–0 (25–21, 25–19).
Jumbofinaalin välttäminen onnistui Ryhdiltä, kun se otti Salamasta selvän revanssin sunnuntaiaamuna erin 2–0 (25–14, 25–13). Voitto tuli, kun Ryhti tunsi jo Salaman metkut.
Voitto tiesi ottelua yhdeksännestä sijasta Nurmon Jymyä vastaan. Kymppisija jäi käteen 1–2 (25–22, 16–25, 15–17) -häviön jälkeen.
– Ennen kautta epäröimme, kannattaako C-tyttöjoukkuetta edes koota, koska se on meillä niin pieni ikäluokka. Nyt voidaan sanoa, että kannatti, sillä kymmenes sija oli aivan loistava suoritus! Jalonen kiitteli.
– Vastaanottomme toimi pääosin hyvin, mutta puolustuksessa ja hyökkäysvoimassa jäimme selvimmin parhaista jälkeen, hän mietti.
Salli Joutsenvirta nousi turnauksen edetessä Ryhdin ykköspelaajaksi tehokkailla nelospaikan lyönneillään, mutta yritys oli kohdallaan myös Kiia Lampisella, Veera Nikkilällä, Emilia Hännisellä, Elina Toimelalla, Kiia Sylvelinillä ja Emmi Jalosella.
Valmentajana toimi Kati Jalosen lisäksi Leena Pohjonen.
– Seuramme ideologiana on kasvattaa nuoria pelaajia ja antaa heille vastuuta, ja sitä oli nyt tarjolla vaikka kuinka paljon, Jalonen muistutti.