Lukupaketti: Karhu tallusti keskellä Ylöjärveä, Mukanetti antaa senioreille atk-vertaistukea, suosittu asuinalue laajenee…

Tästä lukupaketista pääset lukemaan kootusti viikolla ilmestyneitä uutisia.

Uutisoimme tällä viikolla muun muassa keskellä Ylöjärveä nähdystä karhusta. (Kuva: Jani Saarenpää)

Nyssen kesäkaudelle 3.6.–4.8.2024 esitetään merkittäviä linjastomuutoksia, joista suurin osa liittyy Nyssen Läntinen linjasto 2024 -suunnitelmaan. Vuonna 2023 hyväksytty linjastosuunnitelma koskee ensisijaisesti Tampereen läntisiä linjoja sekä Ylöjärven linjoja.

Nysse muuttaa Ylöjärvellä bussien reittejä ja linjoja ensi kesänä: Linja 28 lopettaa, tulossa täysin uusi linjasto

 

Ylöjärvellä on tehty karhuhavaintoja tyypillisesti Viljakkalan ja Kurun seuduilla, mutta nyt myös taajama-alueella lähellä Ylöjärven keskustaa.

Kuva: Satu kohtasi karhun keskellä Ylöjärven taajamaa keskiviikkoyönä – Riista-asiantuntija ei ihmettele havaintoa: ”Ovat vakiasukkaita”

 

Ylöjärvellä ryhdytään kaavoittamaan uutta asuinaluetta.

Huiman suosion saanut asuinalue laajenee Ylöjärvellä – Kaavoitettavalla alueella sijaitsee vanha metsä, jonka säilyttämisestä asukkaat taistelivat edellisen kerran vuonna 2019

 

Kurussa pidetään asukastilaisuus, jonka yhteenä aiheena on elinkaarensa päässä oleva Kurun yhtenäiskoulu, joka puretaan ensi vuonna. Paikalle rakennetaan uusi koulurakennus.

Mikä on uuden Kurun yhtenäiskoulun tilanne, entä miten Kurusta pääsee jatkossa Nyssellä? Asukkaille pidetään keskustelutilaisuus

 

”Taas nämä verkkosivut ovat muuttuneet! Minne täältä on hävinnyt se kuva? Tämä uusi puhelin on ihan erilainen kuin edellinen. Mikä äppi?” Ei hätää, vertaistuen avulla ongelmat digilaitteiden käytössä voidaan selättää. Atk Seniorit Mukanetti ry palkittiin Pirkanmaan kirjastojen Vuoden lukuteko -palkinnolla syyskuussa.

Älypuhelin voi olla ikäihmiselle avain itsenäiseen elämään – Mukanetin vertaisohjaajat opastavat maksutta laitteiden käyttöä

Pirkanmaan hyvinvointialue on asettanut Ylisen kuntoutuskeskukselle pohjahinnan, jonka täyttyessä Pirha sitoutuu myymään kohteen korkeimman tarjouksen tekijälle.

Tämä jättimäinen kiinteistö Näsijärven rannalla tulee pian myyntiin – Alueelle tulossa myös yleinen näyttö kiinnostuneille?

 

Liikennöitsijä ja matkailuyrittäjä Anne Salosen mielestä Ylöjärvi nukkuu sikeää prinsessa Ruususen unta matkailussa. Hänen mukaansa paikkakunnalla on mahtava potentiaali, mutta sitä ei ole valjastettu juurikaan käyttöön.

Yrittäjä Anne Salonen: ”Ylöjärvellä on terhakoiduttava ympärivuotisessa matkailussa”

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?