Nuorten sinfoniaorkesterit ihastuttavat Ylöjärvellä – Katso suora lähetys torstaina

Pirkanmaan alueen musiikkiopistojen yhteishankkeen myötä ylöjärveläiset pääsevät huomenna torstaina nauttimaan kahden nuorista soittajista kootun sinfoniaorkesterin esityksistä. Konserttia voi seurata suorana lähetyksenä Ylöjärven Uutisten verkkosivuilta.

Opetushallituksen tukema hanke mahdollistaa nuorten pääsyn soittamaan yhdessä sinfonista ohjelmistoa suurella kokoonpanolla ammattitaitoisten kapellimestarien johdolla. Harvinaislaatuinen mahdollisuus innostaa nuoret soittajat varmasti laittamaan parastaan ja tarjoamaan yleisölle upean konserttielämyksen.

Pirkanmaan musiikkiopiston sinfoniajouset johtaa Tiina Kaukinen. (Kuva: Lauri Jeskanen)

Pirkanmaan Nuorissa Sinfonikoissa ja Pirkanmaan nuoremmissa Sinfonikoissa soittaa musiikkiopistojen oppilaita Pirkanmaan musiikkiopistosta, Tampereen konservatoriosta, Valkeakosken musiikki- ja tanssiopistosta, Sastamalan musiikkiopistosta, Ylä-Satakunnan musiikkiopistosta ja Pirkan opistosta. Sinfoniaorkesteritoiminta on etenkin pienemmillä paikkakunnilla haasteellista ja tämän kaltainen yhteistyö tekee mahdolliseksi toteuttaa suurempiakin projekteja.

Molemmissa orkestereissa on noin 100 soittajaa. Orkestereita johtavat Tiina Kaukinen, Anna-Leena Lumme ja Teemu Salmi. Yhdessä nuorten muusikoiden kanssa esiintyy myös ryhmä tanssin opiskelijoita Tampereen konservatoriosta. Soivat askeleet -konsertit saivatkin nimensä tästä yhteistyöstä.

Hienoa musiikkikonserttia pääsee kuuntelemaan ja katselemaan paikallislehden sivuilta. (Kuva: Lauri Jeskanen)

Soivat askeleet -konsertin ohjelmassa on muiden muassa Arturo Márquezin, Aleksandr Borodinin, Leroy Anderssonin, Antti Nissilän ja Sanna Ahvenjärven musiikkia.

Sinfoniaorkestereiden lisäksi lavalla nähdään myös mittava kattaus lyömäsoittimia, kun maakunnallinen lyömäsoitinyhtye tarjoaa yleisölle sovituksen tunnetusta Carmen-sarjasta.

Suoraa lähetystä Ylöjärven urheilutalolla järjestettävästä konsertista voit seurata torstaina 23.2. kello 18 alkaen osoitteessa ylojarvenuutiset.fi. Uutislinkki konserttiin tulee sivun ylimmäksi uutiseksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?