Työtaistelutoimet: Lakkovaroitus osuu myös kurulaiseen yritykseen

Sekä Teollisuusliitto että ammattiliitto Pro jättivät tiistaina uudet lakkovaroitukset. Lakkovaroitus koskee myös yhtä kurulaista yritystä.

Teollisuusliitto jätti tiistaina uudet lakkovaroitukset Teknologiateollisuuden työnantajat ry:lle sekä Kemianteollisuus ry:lle. Osapuolten väliset erimielisyydet liittyvät tulevaan palkkaratkaisuun.

Nyt annettu lakkovaroitus koskee myös Ylöjärven Kurussa toimivaa, koneistukseen keskittyvää ITA Nordic -konepajaa. ITA Nordic työllistää tällä hetkellä Etelä-Karjalan Puntalassa, Pirkanmaan Kurussa ja Pohjanmaalla Närpiössä 90 työntekijää.

Teollisuusliiton mukaan työnantajapuoli ei suostu huomioimaan hintojen nousua palkkaratkaisun mitoittamisessa. Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto sanoo liiton vaatimusten olevan kohtuullisia.

– Yritämme pysäyttää työntekijöiden köyhtymisen. Sen ei tavoitteena pitäisi olla kenellekään kohtuuton, vaan pikemminkin päinvastoin. Valitettavasti työnantajapuoli ei näe asiaa näin, joten joudumme laajentamaan työtaistelutoimia, Aalto sanoo.

Ammattiliitto Pro jätti lakkovaroituksia teknologiateollisuuteen sekä suunnittelu- ja konsulttialalle.

– Pron tavoitteena on saavuttaa sopimukset mahdollisimman nopeasti niin, että lakoilta vältytään. Ilmoitamme uusista lakoista, jotta sopimusratkaisun hakemiseen on riittävä paine, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen sanoo.