Vakuudettomat lainat kannattaa aina kilpailuttaa

Elämän yllätyksellisyys ei aina mahdollista rahan käytön suunnitelmallisuutta, ei vaikka kuinka tunnollinen rahankäyttäjä normaalisti olisitkin. Sopivan väärällä hetkellä tapahtuva auton rikkoutuminen, kodin putkirikko, lemmikin sairastuminen tai muu akuutti ongelma, jota varten ei satu olemaan riittävästi välittömästi käytettävissä olevia säästöjä, aiheuttaa tarpeen lainan ottamiselle.

Vakuudeton laina on monen tilanteen pelastaja, mutta lainarahaa ei koskaan tulisi ottaa ilman kilpailutusta. Lainarahaa tarjoavat kymmenet rahoitusyritykset ja edullisimman lainan löytää erittäin nopeasti käyttämällä lainojen kilpailutuspalvelua. Kiireessäkään ei kannata ottaa lainaa, johon sisältyy tarpeettoman suuria lainanhoitokuluja. Lainakilpailutuspalvelun avulla säästyt turhilta lainakuluilta.

Miksi kannattaisi käyttää lainakilpailutuspalvelua?

Ei ole olemassa niin pientä lainaa, etteikö sitä kannattaisi kilpailuttaa. Kiirekään ei ole hyvä syy jättää lainakilpailutusta tekemättä, sillä kilpailutuspalvelun käyttö on erittäin helppoa ja nopeaa.

Lainamarkkinoilla on runsaasti toimijoita, jotka pyrkivät häivyttämään todellisia lainakuluja korulauseilla, mutta mikään tällainen ei tehoa lainakilpailutuspalveluun. Löydät aina markkinoiden sen hetken edullisimman tarjouksen kilpailutuspalvelun avulla.

Lainakilpailutuspalvelut käyttävät lainatarjouksien vertailussa aina lainan todellista vuosikorkoa, joka sisältää kaikki lainan oheiskulut. Esimerkiksi lainojen nimelliskorko ei ole vertailukelpoinen arvo, vaikka sitä usein käytetään lainan edullisuutta korostettaessa. Lainakilpailutuksen käytön myötä voit olla varma, että saamasi tarjoukset ovat helposti vertailtavissa ja löydät edullisimman lainatarjouksen tuloksista heti.

Vaivaton ja riskitön kilpailutus

Lainakilpailutuspalvelun käyttö on aina täysin riskitöntä. Kilpailutuksen teettäminen ei velvoita ottamaan lainaa. Kilpailutuksen voi itse asiassa teettää uudestaan useamman kerran ja kokeilla esimerkiksi erilaisten takaisinmaksuaikataulujen vaikutusta laintarjousten sisältöön.

Ennen varsinaisen kilpailutuslomakkeen täyttämistä on hyvä pohtia tarkkaan tarvittavan lainan suuruus ja sopivan kuukausilyhennyksen suuruus. Lainaa ei pidä ottaa liikaa ja kuukausilyhennyksen jälkeen on jäätävä riittävästi rahaa kaikkiin arkisiin menoihin. Suunnitelmallisuus takaa onnistuneen lainakilpailutuksen.

Lainan suuruuden voi päättää vapaasti alkaen muutamasta satasesta useisiin kymmeniin tuhansiin euroihin. Pikalaina on pieni, vakuudeton laina, jota voi yleensä hakea ilman erillisiä todistuksia säännöllisistä tuloista. Suurempi tuhansien eurojen suuruinen vakuudeton kuluttajalaina edellyttää pääsääntöisesti todistusta säännöllisistä tuloista, kuten esimerkiksi palkka- tai eläketuloista. Todistus ladataan tällöin sähköisen kilpailutuslomakkeen liitteeksi ennen kilpailutuksen teettämistä.

Lainakilpailutuksen teettäminen tapahtuu yksinkertaisesti kirjaamalla kilpailutuslomakkeelle omat henkilötiedot sekä tiedot omista säännöllisistä tuloista. Tietojen kirjaamisessa on oltava tarkkana, sillä kaikki lomakkeelle syötetyt tiedot vaikuttavat siihen, kuinka hyviä lainatarjouksia rahoitusyritykset tarjoavat.

Lainakilpailutuksen tulokset ovat nopeasti saatavilla

Kilpailutuslomakkeen lähettämisen jälkeen kuluu yleensä vain muutamia minuutteja ennen kuin tulokset ovat valmiita. Jokainen lainatarjoaja käsittelee kilpailutushakemuksen ja vastaa siihen omalla yksilöllisellä tarjouksellaan. Tarjouksien sisällöt vaihtelevat, mutta ovat rakenteiltaan yhteneviä. Tämän ansiota saatuja lainatarjouksia on helppo vertailla keskenään.

Edullisin lainatarjous esitellään kilpailutuksen voittajana. Tarjousten paremmuusjärjestys perustuu lainatarjouksien todelliseen vuosikorkoon. Se sisältää kaikki lainan kulut mukaan lukien nimelliskoron ja lainanhoitokulut. Pelkkä nimelliskorko ei ole koskaan vertailukelpoinen luku, vaikka pientä nimelliskorkoa lainatarjoajat saattavat joskus pyrkiä korostamaan. Lainanhoitokulut nostavat korkoprosenttia ja siksi lainakilpailutuspalvelu käyttää aina kaikki kulut sisältävää todellista vuosikorkoa.

Lainaehdot tulee aina muistaa lukea tarkkaan. Lainaehdot löytyvät tuloksien liitteinä ja niissä määritellään esimerkiksi lainan enneaikaisen poismaksun mahdollisuus ja mahdollisuudet saada lyhennysvapaita kuukausia. Peilaa aina omia tulevaisuudensuunnitelmiasi lainaehtoihin ja suosi joustavat lainaehdot sisältäviä tarjouksia. Ei ole mitenkään tavatonta, että toiseksi tai kolmanneksi edullisin lainatarjous onkin lainaehdoiltaan paras vaihtoehto.

Lainarahat nopeasti tilille

Haettaessa nopeaa lainaa, on mahdollista saada rahat jo saman arkipäivän sisällä tilille. Lainakilpailutusta ei kuitenkaan pidä edes kovassa kiireessä jättää tekemättä. Ilmainen Lenders.fi lainakilpailutuspalvelu tarjoaa erittäin nopean ja luotettavan tavan niin pienten kuin suurtenkin lainojen kilpailutukseen.

Lainakilpailutuspalvelu varmistaa edullisen lainan löytymisen vaivattomasti. Muista siksi aina kilpailuttaa lainasi, jotta et turhaan maksa liian korkeita lainanhoitokuluja.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?