Pihabongauksessa lasketaan talvilintuja – Kuka tahansa voi osallistua

Perinteinen BirdLife Suomen Pihabongaus järjestetään jälleen. Suomen suurimmassa luontotapahtumassa seurataan tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla.

Tammikuun viimeisenä viikonloppuna 28.–29.1. järjestettävässä Pihabongauksessa tavoitteena on innostaa tarkkailemaan talvisia lintulaudan ja kotipihan lintuja sekä kiinnostumaan lähiluonnosta. Kuka tahansa voi osallistua Pihabongaukseen, jonka tuloksista saadaan arvokasta tietoa Suomen talvisen linnuston muutoksista.

Tapahtumaviikonloppuna tehdyt havainnot ilmoitetaan osoitteessa www.pihabongaus.fi tai postikortilla. Osallistujien kesken arvotaan palkintoja. BirdLife julkaisee verkkosivuillaan tuloksia jo tapahtuman aikana, alustavan yhteenvedon 30. tammikuuta ja lopulliset tulokset helmikuun aikana.

Viime vuonna tapahtumaan osallistui yli 25 000 ihmistä noin 17 500 paikassa ympäri maan. Vuosien varrella on kertynyt havaintoja noin yhdeksästä miljoonasta lintuyksilöstä. Tänä vuonna pihojen talvilintuja tarkkaillaan jo 18. kerran. Pihabongauksen suojelijana on tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio.

Koulut voivat osallistua Pihabongaukseen ennen varsinaista tapahtumaviikonloppua.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?