Lukupaketti: Testaa tietosi, mitä ylöjärvellä tapahtui vuonna 2022, historiallinen Paijalan huvila sai kasvojenkohotuksen, tällaista on arvokas lukulemmikin työ…

Tästä lukupaketista pääset lukemaan kootusti viikolla ilmestyneitä uutisia.

Pirkanmaan jätehuolto kerää joulukuuset jäteastioiden vierestä alkuvuoden 2023 aikana. Biojätepisteen viereen jätetyistä kuusista ei ole aiemmin peritty maksua.

Joulukuusen noudosta joutuu pulittamaan nyt jätemaksun – Tämän verran maksaa yhden kuusen nouto Ylöjärvellä

 

Kyläläisten keskeinen kokoontumis- ja juhlapaikka, historiallinen Mannin kylätalo eli Paijalan huvila Viljakkalan Mannissa remontoitiin kuluneena vuonna ulkoapäin priimakuntoon, mutta vanhaa kunnioittaen. Urakasta on kiittäminen sekä ahkeraa talkooväkeä että paikallisia  yrittäjiä.

Mannin kyläläisten historiallinen kokoontumispaikka saneerattiin uuteen loistoonsa – Näin nimismiehen entisestä huvilasta tuli kyläläisten keskeinen ajanviettopaikka

 

Teivon toimitusjohtaja Päivi Lehtonen ilmoitti irtisanoutumisestaan Tampereen Ravirata Oy:n hallitukselle viime viikolla pidetyssä kokouksessa 20. joulukuuta. Hän kertoo, että päätöksen taustalla ovat erityisesti henkilökohtaiset syyt.

Teivon Päivi Lehtonen kertoo irtisanoutumispäätöksestään: ”Nyt ajattelin itsekkäästi vain itseäni”

 

Vuosi 2022 Ylöjärvellä oli vaiherikas. Visassa on tärppi joka kuukaudelta. Muistatko sinä kuka, mitä ja missä?

Muistatko vielä mitä vuonna 2022 tapahtui Ylöjärvellä? Testaa tietosi YU:n uudenvuoden visassa

 

Ylöjärven kaupungin budjetti ja henkilöstömäärä pienenevät hyvinvointialueen vastatessa jatkossa sosiaali- ja terveydenhuollon tehtävien hoidosta. Kysyimme Ylöjärven kaupunginvaltuutetuilta, pitäisikö heidän mielestään kaupunginvaltuuston kokoa pienentää ja mikä olisi sopiva valtuutettujen määrä Ylöjärvellä.

Kysely: Suurin osa kaupunginvaltuutetuista pienentäisi valtuuston kokoa – Osa pelkää demokratian kaventumista

 

Ylöjärvellä tehtiin joulukuussa historiaa, kun Salme Nummela saavutti 1. danin mustan vyön 82-vuotiaana taekwon-dossa.

Salme Nummela uhosi saavuttavansa mustan vyön taekwon-dossa, kun täyttää 82 vuotta – Lupaus piti ja nyt Ylöjärvellä on tehty historiaa

 

Urheilun konkarivaikuttaja Erkki Jänkä muistaa, miten tiukalla kansa oli sotien jälkeen.

”Emme ole lähelläkään oikeaa pula-aikaa”, vuorentaustalainen Erkki Jänkä sanoo ja on huolissaan itse aiheutetuista sairauksista

 

Maunussuon sorakuoppa oli nuorelle Aarre Lehtimäelle ja hänen ikätovereilleen tärkeä ajanviettopaikka kesät talvet. Soppeenmäessä varttunut, nykyisin Mustavuoren kupeessa asuva Lehtimäki kertoo viettäneensä parhaan nuoruutensa Lamminpään ja Julkujärven maastoissa.

Harrastuksena harju ja sen soramontut – Aarre Lehtimäelle Ylöjärven harjualue on rakas paikka

 

Ylöjärven kaupunki päällystää ensi vuoden aikana yhteensä 39 liikenneväylää pitkin Ylöjärveä. Eniten kunnostettavaa on Siivikkalassa.

Liikenneväyliä päällystetään Ylöjärvellä ensi vuonna 450 000 eurolla – Nämä tiet saavat uuden pinnan

 

Ylöjärven kirjastoissa vierailevat lukulemmikit rohkaisevat läsnäolollaan lapsia, jotka kaipaavat lukemiseen lempeää tukea. Eläinystävälle lukeminen motivoi jatkamaan harjoittelua myös kotona.

Lukulemmikit Typy ja Hilla kannustavat lapsia lukemaan ääneen: ”On hienoa seurata, kuinka lapsi innostuu lukemaan niin, että ajantaju katoaa”

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?