Kausi-influenssarokotukset alkavat 1. marraskuuta

Kausi-influenssarokotuksia annetaan ylöjärveläisille marraskuun alusta alkaen. Pääasiallisena paikkana toimii Elon rokotuspiste.

Influenssarokotukset alkavat ensi viikolla. (Kuvituskuva: Freepik)

Ylöjärven kaupunki tiedottaa, että pääasiallinen rokotuspaikka on kaupungin rokotuspiste kauppakeskus Elossa terveyskioskin läheisyydessä. Rokotuspisteellä kaiken ikäiset saavat rokotteen ilman ajanvarausta. Rokotuksia annetaan maanantaista torstaihin klo 9-12 ja 13-15.30 ja perjantaisin klo 9-13.

Perjantaina 11.11. rokotuspiste on suljettu. Lauantaina 19.11. influenssarokotuksia annetaan lapsiperheille klo 9-15. Keskiviikkona 9. marraskuuta ja 7. joulukuuta rokotuksia annetaan klo 11-18.

Influenssarokotuksia annetaan myös lasten- ja äitiysneuvoloissa, Kurun terveysasemalla ja Viljakkalan lähipalvelupisteessä.

Pääterveysasemalla ja terveyskioskilla influenssarokotteen voi saada muun asioinnin yhteydessä, jos on oikeutettu maksuttomaan rokotteeseen.

Maksuttomaan influenssarokotteeseen oikeutetut voivat saada influenssa- ja koronarokotuksen samalla käynnillä Elon rokotuspisteessä. Koronarokotus pitää kuitenkin varata etukäteen joko eTerveyspalveluiden kautta tai soittamalla numeroon 03 735 6702.

Ylöjärven kaupungin verkkosivuille on koottu ohjeet ja kaikki rokotusajat.

Riskiryhmille maksuton

Kausi-influenssarokotteen saavat kansallisessa rokotusohjelmassa maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle rokotuksesta on merkittävää hyötyä.

Näitä ovat kaikki 65 vuotta täyttäneet, alle 7-vuotiaat, raskaana olevat, sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, vakavalle influenssalle erityisen alttiiden henkilöiden lähipiiri, varusmiespalveluksen aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset ja sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö.

Muille kuin riskiryhmiin kuuluville rokotus on maksullinen. Heidän tulee hankkia rokote itse etukäteen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?