Risupäivät Metsäkylän vanhalla kaatopaikalla 28.-29.10.

Metsäkylän vanhalla kaatopaikalla  järjestetään risupäivät perjantaina 28.10.2022 klo 9-18 ja lauantaina 29.10.2022 klo 9-17.

Jos haravointijätteitä ei pysty kompostoimaan omassa pihassa, ne voi viedä ensi viikon lopulla ilmaiseksi Metsäkylän vanhalle kaatopaikalle. (Kuvituskuva: Pixabay)

Ylöjärven kaupunki tiedottaa, että risupäivien aikana vanhalle kaatopaikalle Kolsopintien päähän voi viedä ilmaiseksi puhtaita risukuormia (puiden ja pensaiden oksia) sekä puhtaita puiden lehtikuormia ylöjärveläisiltä kiinteistöiltä. Risu- ja lehtikuormien tulee olla erillisiä. Risukuormassa saa olla vain risuja ja lehtikuormassa ainoastaan lehtiä. Kuormassa ei saa olla muuta jätettä.

Kaupunki muistuttaa, että puutarhajätteen tai risujen tuonti kaupungin omistamille maa-alueille on jätelaissa kielletty, ja pyytää siivoamaan tällaiset kasat pois. Puutarhajäte- ja risukasat edistävät haitallisten kasviesiintymien leviämistä.

Puutarhajätettä voi viedä ympäri vuoden Koukkujärven jätekeskukseen Nokialle. Myös siellä risut tulee lajitella erikseen muusta puutarhajätteestä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?