Päivittyvä kuvablogi Ylöjärven Uutisten lukijamatkalta

Voit seurata tästä uutisblogista meneillään olevan Ylöjärven Uutisten lukijamatkan tapahtumia. Lukijamatka suuntautuu tällä kertaa Kuusamon Rukalle.

28 lukijamatkalaista starttasi paikallislehden toimituksen pihasta keskiviikkoaamuna kello 8.30. Bussimatka Rukalle sujui rattoisasti kolmella pysähdyksellä ja iloinen seurue majoittui Scandic Rukahoviin 11 tuntia kestäneen kurvailun päätteeksi. Lukijamatkalaisten alla on Atro Vuolteen bussi ja kuljettajana toimii Santra Mäkelä.

Ensimmäinen ilta sujui rauhallisesti ja pitkän matkan päälle oli hyvä painaa pää tyynyyn.

Vierailu porotilalla

Torstaina lukijamatkalaiset vierailivat Kujalan porotilalla. Kujalan Porotila on yksi Kuusamon vanhimpia suurimpia tiloja. Kujalan porotilalla hoidetaan poroja viidennessä polvessa jo vuodesta 1860. Kujalassa eletään porojen ehdoilla poronvuotta seuraten. Lukijamatkalaiset saivat tutustua poroihin, poronhoitoon, porotilan elämään ja porojen luontoon.

Vaellusta ja designia

Perjantaina lukijamatkalaiset suuntasivat hyvin nukutun yön jälkeen Riisitunturin kansallispuistoon, jossa ohjelmassa oli muutaman kilometrin vaellus opas Heli Törmäsen johdolla. Saimme kuulla paljon mielenkiintoisia faktoja ja tarinoita Kuusamon luonnosta. Matkalaiset saivat nähdä Euroopan mahtavimpia rinnesoita ja autiotuvalla saatiin välipalaksi tulen käristämät makkarat.

Riisitunturilta bussi vei reippailijat Posion Pentik-mäelle. Kauppakassit täyttyivät posliini- ja muista tuotteista. Nähtävillä oli myös muun muassa hurjan laaja kahvikuppimuseo. Kahvitkin maistuivat.

Lauantaina paikallislehden lukijamatkalaiset suuntaavat Oulangan kansallispuistoon. Sitä ennen luvassa on hyvää ruokaa ja kivaa iltaohjelmaa. Rukalla järjestetään tänä viikonloppuna karaokekarnevaalit.

Uljaissa koskimaisemissa

Lauantaina lukijamatkalaisten päivä starttasi runsaan aamiaisen jälkeen bussimatkalla Oulangan kansallispuistoon, jossa meitä odotti jälleen tuttu opas Heli Törmänen. Oppaan johdolla retkeilijät kiersivät reilun parin kilometrin lenkin Kiutakönkään maisemissa. Henkeäsalpaavat kosken kuohut ihastuttivat kulkijoita. Kiutaköngäs on jyrkkien koskien sarja, jossa Oulankajoen vesimassat putoavat 325 metrin matkalla alas yhteensä 14 metriä. Kiutakönkään koskiluokitus on V–VI, eli hengenvaarallinen.

Koskimaisemien päätteeksi oli mukava nauttia lounas ravintola Talonpöydässä. Lounaan jälkeen matka suuntautui takaisin Rukalle ja päiväunille Scandic Rukahoviin. Ilta jatkuu saunomisen ja pizza-illallisen merkeissä.

Tunnelmakuvia koko reissulta

Lopulta saapui kotiinpaluupäivä. Sitä ennen lauantai-iltana päästiin nauttimaan Ruka Pizzerian pizzoista ja viimeisen illan tunnelmasta. Muutama uskaltautui myös kastautumaan vilvoittavaan veteen lämmiteltyään ensin Rukatontun saunassa. Kotimatkalla pysähdyttiin vielä ihastelemaan Hiljainen kansa -tilataideteosta Suomussalmella. Bussissa riitti hauskaa tarinointia aivan kotiporteille saakka. Ylöjärven Uutiset kiittää kaikkia lukijamatkalaisia upeasta reissusta. Pian taas lähdetään uudestaan.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?