Ikäpoikkeuslupa: Auton rattiin 17-vuotiaana. Jarrulevyt ruosteessa – mitä tein väärin? – Lue Autot ja liikenne -teemasta vinkit autoiluun

Autot ja liikenne -teema ilmestyy 5. lokakuuta. Kuva: Erkki Koivisto

 

On aikoihin eletty. Diesel maksaa enemmän kuin bensiini. Entä kannattaako näillä sähkön hinnoilla vielä ladata sähköautoaan?

Lokakuun 5. päivä ilmestyvä Autot ja liikenne -teema kertoo paikallisten uutisten lisäksi ajankohtaisista ja puhuttavista autoilun ja liikenteen ilmiöistä.

Liikenne sähköistyy kovaa vauhtia, ja korkeiden polttoainekustannusten kanssa painiva raskas liikenne on osaltaan mukana muutoksessa. Teemassa tehdään sähköauton perinpohjainen testiajo. Toisaalta pohditaan, josko hybridi olisi sittenkin toimivampi vaihtoehto.

Kun alaikäinen nuori välttämättä tarvitsee koulu- tai työmatkoilleen oman auton, hankinnan ei tarvitse olla mopoauto. Ratkaisu voi olla ikäpoikkeuslupa, jolla 17-vuotias pääsisi auton rattiin.

Lisäksi teema tarjoaa tietoa Honda Monkeyn eli ”tossumopon” kulttisuosiosta ja tarinaa siitä, miten asennetaan jarrulevyt niin, ettei ruoste pääse heti raiskaamaan niitä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?