Lukupaketti: Miten käy Metsäkylän Shellille, Siltatielle uutta tonttitarjontaa, Kylillä-sarja piipahti Kyrönlahdessa…

Tästä lukupaketista pääset lukemaan kootusti viikolla ilmestyneitä uutisia.

Tällä viikolla uutisoimme muun muassa Ylöjärven Shellin, niin kutsutun Mettä-Shellin, tulevaisuuden näkymistä. Ylöjärven ympäristölautakunta hylkäsi huoltoaseman ympäristöluvan, sillä se sijaitsee pohjavesialueella. (arkistokuva: Jani Saarenpää)

Ylöjärven kaupungin ympäristölautakunta ei myöntänyt keskiviikon kokouksessaan Vanhan Vaasantien varressa sijaitsevalle Ylöjärven Shellille ympäristölupaa. Shellin omistavan energiayhtiö ST1:n mukaan aseman siirron tapauksessa on epätodennäköistä, että uusi asema rakennettaisiin enää palveluasemaksi.

Ylöjärven Shell jäi ilman ympäristölupaa – ”Ei ollut mikään helppo asia ratkaistavaksi” – Mikä on 1980-luvulta saakka palvelleen huoltamon kohtalo?

 

Kylillä-sarja piipahti tällä viikolla Kyrönlahdessa Oinon kanalassa. Se on Ylöjärven ainut yksi Pirkanmaan harvoista kanaloista, jonka isäntä Ento Oino on kolmanen polven kanalayrittäjä.

Oinon kanalan lähimunat menevät kaupaksi kylän kaupoissa ja Facebookin kautta – Yrittäjän mukaan kauppojen tuore linjaus tuo epävarmuutta kanalan jatkamiseen

 

Kyrönlahdessa piipahdimme myös Kahvila Kyrönlahdessa, joka muuttaa pois kylältä. Samalla kylän palveluihin tulee iso aukko.

Kyrönlahteen jää kahvilan ja kaupan kokoinen aukko – Minna Ojala siirtää yrityksensä muualle: ”En voinut jäädä odottelemaan”

 

Iloisia yritysuutisia: Kaupunki on myymässä yli puolella miljoonalla eurolla tontin rautakaupan tukkuliikkeelle, joka haluaa tuoda yritystoimintaansa Ylöjärvelle.

Suuri rautakaupan tukkuliike haluaa tontin Kolmenkulmasta – ”Merkittävä yritysinvestointi Ylöjärvelle”

 

Hämeenlinnan hallinto-oikeus on kumonnut lainvastaisina Ylöjärven kaupunginhallituksen päätökset, jotka hallitus nuiji pöytään 16. marraskuuta 2020 ja 7. tammikuuta vuonna 2021. Kyse on niin kutsuttuun kaupungin johtamisselvitykseen johtaneista päätöksistä.

Hämeenlinnan hallinto-oikeus: Kaupunginhallitus ylitti toimivaltansa johtamisselvityshankinnassa

 

Soppeenmäkeen avattiin tällä viikolla uusi lastenkirppis, joka oli heti todella suosittu.

23-vuotias Julia Pohjanheimo avasi lastenkirppiksen Soppeenmäkeen – Suosio yllätti heti avajaispäivänä: ”Ihmisiä oli jonoksi oven takana aamulla”

 

Siltatien alueen 4. vaiheesta on tehty luonnos, joka asetetaan pian nähtäville. Neljännen vaiheen pinta-ala on noin 25 hehtaaria.

Siltatien alue laajenee – nyt kaavoitetaan aluetta Viljakkalantien ja Viisajärven välissä, asukkaita tulee noin 350

 

Kylillä-sarjamme poikkeaa seuraavaksi Mutalassa. Kerro meille juttuvinkkisi!

Kylillä-sarja poikkeaa seuraavaksi Mutalassa – Mitä sinä haluaisit tietää tai kertoa Mutalasta?

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?