Oletko saanut toiselle henkilölle kuuluvan passin? – Pyydetään palauttamaan välittömästi noutopaikkaan

Passiprosessissa tapahtuneen virheen takia perjantaina 16. syyskuuta toimitukseen lähteneet kirjekuoret ovat sisältäneet toiselle henkilölle kuuluvan passin.

Passeja postitettiin väärille henkilöille enintään 550 kappaletta, kertoo ylitarkastaja Juhani Ruutu Poliisihallituksesta. (Arkistokuva)

Poliisin tiedotteen mukaan postituskoneen automatiikka, joka täsmäyttää kuoren ja sen sisälle laitettavan passin, ei ole ollut toiminnassa.

– Ongelman laajuus on tämän hetken tiedon mukaan enintään 550 passilähetystä, joista arviolta 100 kappaletta on ennätetty luovuttamaan kansalaisille, ylitarkastaja Juhani Ruutu Poliisihallituksesta sanoo.

Välittömästi ongelman ja sen laajuuden selvittyä kyseiseen erään kuuluvat lähetykset kutsuttiin takaisin eikä niitä enää luovuteta noutopaikoista. Passilähetykset palautuvat passinvalmistajalle ja ne pakataan uudelleen oikeisiin kuoriin.

Henkilöitä, jotka ovat saaneet toiselle henkilölle kuuluvan passin, pyydetään palauttamaan se kirjekuorineen välittömästi noutopaikkaan.

Kaikille väärän passin saaneille toimitetaan uusi noutoilmoitus, kun oikea passi on noudettavissa. Tähän prosessiin kuluu noin viikko. Jos esimerkiksi matkan takia passin tarvitsee nopeammin, on syytä olla yhteydessä passin myöntäneeseen poliisilaitokseen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?