Poliisi valvoo ajonopeuksia tehostetusti keskiviikkona

Poliisi valvoo tehostetusti ajonopeuksia koko maassa keskiviikkona 7. syyskuuta.

Valvonnassa käytetään mahdollisimman kattavasti poliisin siirrettäviä automaattisen nopeusvalvonnan yksiköitä, mutta nopeuksia valvotaan myös muilla tavoin.

Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien tutkimusten mukaan kuolemaan johtaneissa moottoriajoneuvo-onnettomuuksissa (vuonna 2020) kolmannes kolarin aiheuttajista ajoi ylinopeutta vähintään 10 km/h.

Kuolemaan johtaneissa yksittäisonnettomuuksissa puolessa tapauksista ajoneuvo ajoi yli 30 km/h ylinopeutta. Yksittäisonnettomuuksilla tarkoitetaan niitä onnettomuuksia, joissa on osallisena vain yksi osapuoli, joka ei ole mopo eikä polkupyörä.

Poliisi muistuttaa, että sallitun nopeuden ylittäminen lisää ohituksia ja jättää kuljettajalle vähemmän aikaa toimia yllättävissä tilanteissa. Myös ylinopeuden ajamisella saatu aikasäästö on useimmissa tapauksissa merkityksetön.

Yksi kommentti

  1. Saarikko Heikki

    Miten se Yvillä näkyi? Ei ainakaan täällä Soppeenmäessä, jossa aluenopeusrajoitusta 40 km/ h varsinkin Soppeentiellä, Mikkolan tiellä ja katuliitoksissa rikotaan pääsääntöisesti. Yvillä ei ole näkynyt ainuttakaan näyttötaulua, joita mm. Nokia ilmoitti hankkivansa lisää. Ei näy ainuttakaan pelti-, puhumattakaan valvovaa poliisia taajamissa sen jälkeen kun ainut poliisiin tukikohta täällä lopetettiin. Mopedistit, mopoautoilijat,kevaristit, mönkijät, moottorilautailijat ym. saavat ajella viritetyillä, ääniterrorisoivilla kalustollaan ,missä vain kevyenliikenteen väylillä, jalkakäytävillä varsinkin vanhempien jalankulkijoiden kauhuna. Kaupunki ja poliitikot ovat julkaisseet uuden kaupunkistrategian 22022-2032, jossa eräinä arvoina on mainittu vastuullisuus ja turvallisuus.Miten mm.turvallisuuden tavoiteohjelma on edennyt? Miten on toteutunut kaupungin valtuuston hyväksymä Turvallisuussuunnitelman 2017? Tai muut selvitykset, asukaskyselyt, alotteet? Tuskin mitenkään tavallisen, ulkona eri väyliillä liikkuvan veronmaksajan näkökulmasta.? Virkavallan, virkamiesten ym. vastuullisten valvojien ja toimeenpanijoiden valitukset ainaisesta resurssipulasta eivät edistä kansalaisten turvallista elinympäristöä. Olisiko korkea aika ryhtyä todellisiin toimiin erilaisten ”komiteoiden” suunnittelmien pohtimisten sijaan. Kaupungilla on ollut nimetty turvallisuuspäällikkö. Mitä hän on tehnyt tai tekee? Eikö katuväkivaltainen Ruotsi ole jo riittävän varoittava esim. mihin liiallinen ns. suvaitsevaisuus, yhteiskunnan sääntöjen, lakien valvonnan velttous voi johtaa?

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?