Pelastuslaitos sallii ilotulitteiden käytön lauantain venetsialaisten aikaan vesistöjen läheisyydessä

Pirkanmaan pelastuslaitos sallii toimialueellaan ilotulitteiden käytön ilman pelastusviranomaiselle tehtävää ilmoitusta venetsialaisten aikaan iltakuudesta puoleenyöhön.

Ilotulitteita voi käyttää kuitenkin vain taajama-alueiden ulkopuolella vesistöjen välittömässä läheisyydessä. Ilotulitteita ei voi kuitenkaan käyttää, mikäli metsäpalovaroitus on voimassa.

Ilotulitteita voi nähdä lauantaina, jos metsäpalovaroitus ei estä niiden käyttöä.

Pelastuslaitos muistuttaa, että ilotulitteita on käytettävä käyttöohjeiden mukaisesti. Sopivia käyttöpaikkoja ovat aukeat alueet ja rannat, joiden läheisyydessä ei ole rakennuksia tai veneitä. Ilotulitteilla ei saa aiheuttaa vaaraa ihmisille, rakennuksille tai muulle omaisuudelle. Ilotulitteita käytettäessä on aina käytettävä suojalaseja. Suojalasien käyttö on suositeltavaa myös yleisöllä.
Hätärakettien käyttö on sallittu vain hätätilanteissa.

Ilotulitteita ei saa käyttää taajamien keskustoissa, asuinalueilla eikä rakennusten läheisyydessä. Ilotulitteiden käyttäjä vastaa ilotulitteiden käytöstä ja käytön seurauksena mahdollisesti sattuneista vahingoista.

Ilotulitteita ampuessa tulee huomioida oma, muiden henkilöiden sekä ympäristön turvallisuus. Ilotulitteista ei saa myöskään olla haittaa esimerkiksi ulkona laiduntaville tuotantoeläimille.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?