Metsäkoneenkuljettajaksi opiskelevat esittelevät lauantaina erilaisia hakkuutapoja Kurussa – ”Näemme alan uusinta kalustoa”

Suomen metsäkeskus kumppaneineen järjestää Kurussa lauantaina 27.8. klo 12 työnäytöksen, jossa nähdään useita turvemaille soveltuvia jatkuvapeitteisen metsänkasvatuksen hakkuutapoja.

Kuru Tredu (Kuva: Sanna Hillberg)

Tredun metsäkoneenkuljettajaopiskelijat ja -opettajat toteuttavat tulevana lauantaina Metsähallituksen leimikolla pienala-, poiminta- ja kaistalehakkuuta sekä kokeilevat erilaisia ojanylitysmenetelmiä. Alueelle on perustettu koealoja, joilla seurataan hakkuutapojen vaikutusta puuston kehitykseen, metsän uusiutumiseen ja suometsän vesitalouteen.

Suometsien hiilinielujen kasvattamiseen etsitään jatkuvasti ilmastokestävämpiä ja samalla taloudellisesti kannattavia metsänkäytön menetelmiä.

– Työnäytöksessä näemme alan uusinta kalustoa ja kokeilemme tuoreimpaan tutkimustietoon perustuvia, ekologisesti ja taloudellisesti kestäviä menetelmiä hyödyntää suometsiemme mittavaa puuvarantoa kotimaisen metsä- ja energiateollisuuden tarpeisiin, kertoo projektipäällikkö Teemu Varjonen Suomen metsäkeskuksesta.

Paikalla kommentoimassa ja vastaamassa kysymyksiin on muun muassa tutkija Markku  Saarinen Luonnonvarakeskuksesta, metsänhoidon asiantuntija Tatu Viitasaari Suomen metsäkeskuksesta ja lehtori Janne Ruokonen Tredusta.

Työnäytös järjestetään Kurussa, noin 16 kilometriä Kurusta Virroille päin. Pysäköinti on kääntöympyrässä, jolle ajetaan suoraan kantatie 65:ltä. Paikalle löytää laittamalla osoitteeksi Virtaintie 2051, Ylöjärvi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?