Ylöjärvi kuuluu Pirkanmaalla harvaan asuttuihin alueisiin – matkailuhankkeisiin voi nyt hakea tukea

Harvaan asuttujen alueiden luonto-, ruoka-, kalastus- ja metsästysmatkailun kehittämishankehaku on käynnissä. Myös ylöjärveläiset toimijat voivat osallistua hakuun, sillä Ylöjärvi kuuluu 11 muun pirkanmaalaiskunnan kanssa harvaan asuttuun alueeseen.

Ylöjärvellä harvaan asuttua maaseutua on etenkin kunnan pohjoisosassa. Lisäksi Ylöjärvellä on paljon kaupungin läheistä maaseutua.

Hankkeissa voidaan esimerkiksi luoda yhteistyöverkostoja, kehittää matkailutuotteita ja -palveluita sekä edistää matkailun vastuullisuutta, laadun kehittämistä, saavutettavuutta tai ostettavuutta. Hakijoina voivat olla esimerkiksi kunnat, oppilaitokset, rekisteröityneet yhdistykset, säätiöt, osuuskunnat ja yritykset.

Hankehaun taustalla on harvaan asuttujen alueiden parlamentaarisen työryhmän päätös kohdentaa rahoitusta näiden alueiden matkailun kehittämiseen yhteensä kolme miljoonaa euroa. Hankkeen kustannusarvio voi olla 30 000–200 000 euroa. Hankkeen kustannusarvio voi olla suurempikin, mutta tukea myönnetään enintään 180 000 euroa. Hankkeelle myönnettävä tuki voi olla 75–90 prosenttia hyväksyttävistä kustannuksista.

Pirkanmaalla harvaan asuttuihin alueisiin kuuluvat Ylöjärven ohella Parkano, Kihniö, Virrat, Ikaalinen, Ruovesi, Mänttä-Vilppula, Juupajoki, Orivesi, Pälkäne, Kangasala ja Kuhmoinen.

Hakujakso päättyy 19. syyskuuta. Lisätietoa asiasta saa ELY-keskuksen sivuilta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?