Poliisi valvoo suojateitä tehostetusti seuraavat kaksi viikkoa – ”Koulujen alettua kaduilla on paljon pieniä lapsia koulumatkoillaan”

Sisä-Suomen poliisilaitos valvoo tehostetusti liikennekäyttäytymistä suojateillä kahden viikon ajan 22.8.-4.9.

Liikenteenvalvontaa tehostetaan muun muassa Pirkanmaan eri kunnissa.

Liikenteenvalvontaa tehostetaan muun muassa Pirkanmaan eri kunnissa. Valvontajakso on osa valtakunnallista suojatievalvontateemaa.

Valvonnassa kiinnitetään erityistä huomiota moottorikäyttöisten ajoneuvojen kuljettajien liikennekäyttäytymiseen. Avainasemassa valvonnassa on suojateillä ja niiden tuntumassa tapahtuvat liikennerikokset, -rikkomukset ja pysäköintivirheet.

– Moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettaja vaikuttaa merkittävästi myös suojateiden turvallisuuteen. Ennakoinnin ja muun liikenteen huomioimisen tulisi aina olla oleellinen osa kuljettajan liikennekäyttäytymistä. Valvontateema on ajankohtainen, sillä koulujen alettua kaduilla on paljon pieniä lapsia koulumatkoillaan,  komisario Tomi Koponen kertoo.

Koposen mukaan ajoneuvon kuljettajan täytyy huomioida riittävän ajoissa suojatielle aikova jalankulkija ja omalla toiminnallaan osoittaa, että hän on havainnut jalankulkijan.

Lisäksi suojatietä lähestyessä on noudatettava erityistä varovaisuutta ja ajettava sellaisella nopeudella, että ajoneuvon voi tarvittaessa pysäyttää ennen suojatietä, Koponen muistuttaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?