Yritysrahoituksen monet vaihtoehdot – Mikä sopii sinun yrityksellesi?

Yrityksen lyhytaikaiseen ja pitkäkestoiseen rahoitukseen on nykyään olemassa monia vaihtoehtoja. Yrittäjälle tarjotaan erilaisia vaihtoehtoja ja niistä sopivimman valitseminen voi joskus olla vaikeaa. Lue yleisimmät vaihtoehdot, sekä mitkä ovat niiden edut ja sudenkuopat.

Pankkilaina sopii pitkäkestoiseen ja isompaan yritysrahoitukseen

Pankki on pitkään ollut yrittäjän tavallisin tapa saada rahoitusta yrityksen investointeihin ja rahoitustarpeisiin. Pankeilla on osaamista ja kapasiteettia tehdä isompiakin järjestelyitä. Yleensä pankkilaina vaatii yritykseltä vakuuksia, joka voi olla esimerkiksi yrityksen omaisuuden kiinnittämistä takuuksi lainan takaisinmaksusta. Vakuudellisten yritysluottojen lisäksi pankit tarjoavat muun muassa luottolimiittejä, leasing-rahoitusta ja monia muita rahoituspalveluita.

Pankkilainan haasteena on usein jäykkyys, sillä järjestelyt saattavat olla hitaita ja tuntua byrokraattisilta.

Vaihtoehtoiset yritysrahoituksen mahdollisuudet

Yrityksille tarjottavia rahoitusvaihtoehtoja on tullut viime vuosina suuri määrä lisää. Toimijoita löytyy niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Esimerkiksi kotimainen Siltaraha on yksi niin kutsutuista varjopankeista, jotka auttavat yrityksiä akuuteissa kassanhallinnan haasteissa.

Tarjolla on rahaa ennen kaikkea akuutteihin rahoitustarpeisiin ja ne ovat kannattavia varsinkin silloin, kun luotto voidaan maksaa takaisin melko lyhyellä aikataululla. Etuna on päätöksenteon nopeus, sillä rahoituspäätöksen saa nopeasti ja rahatkin tilille lyhyessä ajassa, jopa seuraavana päivänä.

Vaihtoehtoiset rahoituspalvelut perustuvat pääosin henkilötakaukseen. Tämä tarkoittaa, että yritykseltä ei vaadita reaalivakuuksia, vaan esimerkiksi yrittäjä takaa luoton itse henkilökohtaisella vastuulla.

Muita rahoitusvaihtoehtoja yrityksille

Yrittäjälle on olemassa myös monia muita vaihtoehtoja, joiden avulla voi hakea rahoitusta. Varsinkin yrityksen kasvuun tarvittavaan kasvuun voi rahoitusta ja investointitukea Business Finlandilta, joka tarjoaa tyypillisesti pk-yritysten innovaatioihin tukea tai edullista lainarahoitusta. Tukea varsinkin yrityksen kasvuun ja kansainvälistymiseen voi hakea myös Finnveralta, joka tukee niin aloittavia kuin kasvuhakuisiakin yrityksiä.

Yritys voi hakea rahoitusta myös ELY-keskukselta, joka tukee yrityksen kehittämistä. Aloittava yrittäjä voi hakea TE-toimistosta starttirahaa ennen yrityksen perustamista.

Rahoitusta akuuttiin kassanhallintaan

Siltaraha on suomalainen yritysrahoitusta tarjoava yritys, joka auttaa asiakkaitaan turvallisesti silloin kun tarvitaan nopeita ratkaisuja yrityksen kassanhallintaan. Akuutti rahoitustarve voi syntyä nopeasti mille tahansa yritykselle.

Siltarahan yritysrahoitus haetaan osakeyhtiölle yhden henkilön ja toiminimiyrityksille kahden henkilön henkilötakauksella. Se soveltuu parhaiten yrityksen lyhytaikaisiin rahoitustarpeisiin esimerkiksi silloin kun palkat pitää saada maksuun, varastoon tarvitaan pikaisesti täydennystä tai asiakasta päästään laskuttamaan vasta myöhemmin.

Siltarahan yritysluoton etuna on nopea päätöksenteko, sillä voit saada parhaimmillaan päätöksen samana päivänä ja rahatkin tilille jo seuraavana päivänä.

Lue lisää millaisia vaihtoehtoja yrityksillä on rahoituksen järjestämiseksi.

https://www.siltaraha.fi/

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?