Tohlopin luontopolku uudistui – lähde avajaisretkelle sunnuntaina 19.6.

Tohlopin luontopolun kunnostustyöt Tampereella ovat nyt valmistuneet. Avajaisretkelle voi lähteä mukaan sunnuntaina 19.6., jolloin juhlitaan myös Suomen luonnonkukkien päivää.

Arkistokuva: Kuva ei ole Tohlopista, vaan Ylöjärvenharjulta.

Retkelle lähdetään kello 11 Tohlopin uimarannan parkkipaikalta Pyydyspohjankadulta.

Luontopolkureitti on noin 5,8 kilometrin mittainen, ja se kulkee sekä Tohloppijärven että Epilänharjun maisemissa. Kunnostuksessa reitille asennettiin kolme infotaulua, 14 alueen luonnosta kertovia opastaulua ja lisäksi viitoituksia ja muita reittimerkintöjä.  Reitin varrella on monenlaisia elinympäristöjä aina suosta paahderinteisiin.

Esteetön suo-osuus

Reitti myötäilee pitkälti vanhaa luontopolkureittiä, mutta nyt reittiä täydentää uusi esteetön suo-osuus, jonka poikki kuljetaan laiturimaista puista väylää. Tohlopin rantoja myötäilevän osuuden luontopolkua pääsee kulkemaan esteettömästi ainakin avustajan kanssa.

Epilänharjun osuus ei ole esteetön, koska siellä on mäkiä ja kivikkoa.

Lähtöjä useista kohdista

Reitille voi lähteä useasta kohdasta, infotaulut karttoineen löytyvät Mediapoliksen läheltä lammasaitauksen vierestä, Tohlopin matonpesupaikan parkkipaikalta, sekä Tohlopin uimarannan parkkipaikalta (Pyydyspohjankatu).

Tohlopin retken oppaana toimii biologian opettaja ja ympäristöbiologi Tuomas Lilleberg, joka on myös suunnitellut kunnostetun luontopolun taulujen sisällön.  Retki kestää noin neljä tuntia. Retkelle kannattaa ottaa mukaan evästä ja vesipullo, metsäpolulle sopivat kengät ja säänmukaiset varusteet.
Kesän 2022 luontoretket Tampereella: Luontoretket

Myös lapsille on tarjolla retkiä.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?