Lisää sähköautojen latauspisteitä Ylöjärvelle – Uusin piste on Metsäkylän koululla

Vielä kuusi latauspistettä lisää tämän vuoden aikana.

(arkistokuva)

Ylöjärven kaupungin viimeisin sähköautojen latauspiste löytyy Metsäkylän koulun parkkipaikalta. Kaupungille tulee tänä vuonna vielä kuusi latauspaikkaa lisää, muun muassa Rinteen ja Kurun päiväkodeille sekä Urheilutalolle.

Tällä hetkellä latauspaikkoja on Ylöjärvellä seitsemän: Metsäkylän lisäksi terveyskeskuksella, Tiuravuoressa, Leija-kirjastolla, Kurun ja Viljakkalan kirjastoilla ja Räikän rannassa.

Yhdessä lataustolpassa on kaksi pistokepaikkaa. Pistokkeet toimivat sovelluksella, johon ladataan rahaa ennalta latausta varten. Lataus maksaa 25 senttiä kilowattitunnilta. Enimmäiskilowattimäärä, jolla autoa voi ladata, on kaupungin tolpissa 22,1 kilowattia tunnissa.

Latauspisteissä käytetään auton omaa latausjohtoa. Kytkentä tapahtuu latauspisteen type2-pistorasiaan. Latausnopeuteen vaikuttaa latausaseman tehon lisäksi auton oman laturin tehokkuus.

Eri sovelluksia

Kaupungin latauspaikat toimivat eri sovelluksilla. Terveyskeskuksen, Tiuravuoren, Leijan ja Metsäkylän latauspaikat toimivat Virta.-sovelluksella. Kurun, Viljakkalan ja Räikän pisteet toimivat puolestaan eParking-sovelluksella.

Latauspistokkeet ovat julkisia ja kaikille tarkoitettuja, eli niihin saa kuka tahansa tulla lataamaan autoa, eikä lataajan tarvitse olla päiväkodin tai koulun henkilökuntaa tai asiakas.

Kaupungin sähköinsinööri Esa Toikkonen muistuttaa, että latausparkkipaikat on tarkoitettu vain sähköautojen lataamiseen.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?