Pieneläintilalla sattuu ja tapahtuu – erityisesti eläinkoteihin suunniteltu robotti-imuri tuo avun arkeen

Elinan, keksityn eläintilanpitäjän, kotona käy kova vilinä ja vilske aamusta iltaan. Robotti-imuri, joka on suunniteltu erityisesti eläinkotien tarpeisiin, helpottaa hektisessä arjessa.

Elina Eläintilallinen on kuvitteellinen yrittäjä, joka pyörittää perheineen maaseudulla pieneläintilaa. Tilallisten päiviä värittävät haukut, mau’unta, määintä, puputus, kotkotus ja kaakatus – tilalla elävät ainakin kutakuinkin sulassa sovussa monituiset pieneläinlajit.

Elinan kotona vallitsee hallittu kaaos: jaloissa pyörii eläimiä, perheenjäseniä ja asiakkaita, jotka ryhmineen käyvät tutustumassa tilan elämään. Oman lusikkansa soppaan lisäävät isäntäpariskunnan pienet lapset, joissa jo itsessään riittää tekemistä enemmän kuin tarpeeksi.

Tavanomaisessakin perheessä paikat saattavat mennä sotkuun silmänräpäyksessä, mutta niin käy erityisen nopeasti, kun arjen jakaa kaikenkarvaisen eläinperheen kanssa.

Ihmisperheen kotiin sisälle pääsevät kissat ja koirat; muut eläimet viettävät aikansa omissa aitauksissaan ja rakennuksissaan.

Ei ole ihme, että isäntäperhe kaipaa toisinaan arkeensa apukäsiä. Tilalla työskentelee pieni joukko palkallisia työntekijöitä, ja osa ylläpitoon liittyvistä töistä toteutetaan ulkopuolisen yrityksen kautta.

Viime talvena tiimiä täydennettiin uudella jäsenellä, EVX Store -verkkokaupasta hankitulla robottipölynimurilla. Taloon otettiin Vileda VR201 PetPro -merkkinen imuri, ja arki helpottui heti kättelyssä.

Kyseinen imuri on suunniteltu erityisesti eläintalouksien tarpeet huomioiden. Siitä löytyy silikoninen harja, jonka toimintaa tukevat kaksi sivusuuntaista harjaa.

Rikkasäiliö, johon imurin talteen ottamat karvat ja muut hiukkaset kerääntyvät, on Viledan imurissa erityisen tilava. Imuri imuroi hyvin kaikenlaisten lattiapintojen lisäksi myös matot, joihin tuppaa kertymään kaikista eniten koiran- ja kissankarvoja. Imurimalli on erityismatala, minkä ansiosta se pääsee työskentelemään myös sohvien ja sänkyjen alle.

Erityisen hyvää PetPro-imuri tekee asuintilojen huoneilmalle. Kaksiosaisen suodattimensa ansiosta se poistaa jopa 99 % hiukkasista, joita sen läpi kiertävässä ilmassa on. Koska eläintilan arkeen liittyy muutenkin tarpeeksi pölyn, purun, karvojen ja hiukkasten hengittelyä, Elina perheineen on kiitollinen imurin huoneilmaa raikastavasta vaikutuksesta.

Elinan imurissa on lisäksi erilaisia älytoimintoja, jotka eläintilan hektisessä arjessa helpottavat päivien kulkua. Neljä eri pölynimuriohjelmaa sopivat erityyppisiin tilanteisiin. Älykkäiden sensorien avulla imuri osaa väistää reunat, eikä se törmäile – esineisiin eikä eläimiin.


Elinan eläimet ovat jo tottuneet niiden seassa pörräävään robotti-imuriin. Nekin nauttivat siitä, ettei kodin lattialla lainehdi likaa ja pölyä, joka hektisessä eläintila-arjessa saattaisi muuten jäädä siivoamatta.

Elinan eläintilan kuvitteellinen tarina on osa Sähköisiä satuja Suomesta -juttusarjaa, jonka artikkelit julkaisee EVX Store. Muita saman konsernin verkkokauppoja ovat esimerkiksi sauso.com ja markkinointitarvike.fi.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?