Valtuusto äänesti ja päätti rakennuttaa Karhelle uuden koulun – aiheesta kuultiin yli 40 puheenvuoroa – katso videotallenne tästä

Ylöjärven kaupunginvaltuusto päätti maanantaina, että Karhelle rakennetaan uusi koulu nykyisen sisäilmaongelmista kärsivän koulun tilalle. Valtuustossa koulun toteutuksesta käytiin vilkas keskustelu, jonka aikana kuultiin yli 40 puheenvuoroa.

Valtuusto päätyi äänestämään koulun toteutustavasta. Kaupunginhallituksen pohjaesitys valtuustolle oli, että Karhelle tehdään kokonaan uusi 750 neliön koulurakennus. Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Peer Haataja teki kokouksessa muutosesityksen, jonka mukaan Karhen koulun hanke toteutettaisiin siirtokelpoisena rakennuksena 10 vuoden leasing- ja lunastusoptiolla.

Jaana Heikkilän (sd.) muutosesitys löi äänestyksessä Peer Haatajan muutosesityksen.

SDP:n valtuutettu Jaana Heikkilä puolestaan esitti, kaupunginhallituksen päätösehdotukseen tehdään täsmennyksiä niin, että väistötilajärjestelyt huomioiden tämän vuoden talousarvioon lisätään 125 000 euroa käyttötalouteen ja 750 000 euroa investointeihin. Lisäksi Heikkilän esityksessä ensi vuoden määrärahatarpeet huomioitiin ensi vuoden talousarvion valmistelussa. Lisäksi bykyinen koulurakennus salkutetaan purettavaksi.

Koska oli tehty kaksi muutosesitystä, äänestettiin ensin siitä, kumpi muutosesityksistä asetetaan kaupunginhallituksen pohjaesitystä vastaan. Heikkilän muutoesitys voitti Haatajan esityksen äänin 30–19. Yksi valtuutettu äänesti tyhjää. Viimeisessä äänestyksessä Heikkilän muutosesitys voitti kaupunginhallituksen pohjaesityksen äänin 49–1.

Lue lisää vilkkaasta kokouksesta tiistaina ylojarvenuutiset.fi:stä ja keskiviikkona Ylöjärven Uutisten paperilehdestä.

Katso tallenne valtuuston kokouksesta tästä:

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?