Vuorineuvos Paavo V. Suominen nukkui pois 102-vuotiaana

Merkittävän ylöjärveläisyrityksen Huurre Oy:n perustaja, vuorineuvos Paavo V. Suominen on kuollut.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Aamulehti. Suominen kuoli lauantaina 9. huhtikuuta. Hän oli syntynyt Hangossa 12. helmikuuta vuonna 1920.

Paavo V. Suominen oli paitsi yrittäjä myös merkittävä vaikuttaja. (Arkistokuva)

Suominen perusti jäähdytyskoneiden huoltoliikkeen Tampereella vuonna 1946 Tampereella. Kaksi vuotta myöhemmin Suomisen Huurre Oy alkoi valmistaa jäähdytyskalusteita. 1960-luvun alussa Huurre Oy siirtyi Ylöjärvelle.

1980-luvulla Huurre Oy oli maailman suurin teollisuuden ja kaupan kylmävarastojen valmistaja. Paavo V. Suominen luopui toimitusjohtajan tehtävistä vuonna 1986. Suominen jatkoi kuitenkin yhtiön johtokunnan puheenjohtajana.

Vuonna 1998 Huurre Oy myytiin englantilaisille sijoittajille. Tuolloin yritys oli jo suurelta osin Kansallis-Osake-Pankin omistuksessa.

Vuonna 1986 Paavo V. Suominen perusti Ylöjärvelle Suomen jäähdytystekniikan museon. Vuonna 2006 Suominen rakennutti Ylöjärvelle Pyhän Mikaelin Kappelin. Suominen sai teollisuusneuvoksen arvon vuonna 1973 ja vuorineuvoksen arvon vuonna 1984.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?