Ylöjärveläisiltä kysytään nyt palautetta raitiotiesuunnitelmista – palaute huomioidaan suunnittelussa

Raitiotien yleissuunnitelmasta Ylöjärven suuntaan on avattu palautekysely, johon voi vastata kuka tahansa.

Karttakyselyssä voi tarkastella raitiotien suunnitelmaluonnoksia ja sen lähialueiden tulevia maankäyttösuunnitelmia. Raitiotiesuunnitelmista voi antaa kartalle paikannettua vapaamuotoista palautetta. Lisäksi kysytään näkemystä Ylöjärven Räikän raitiotiepysäkin sijainnista ja Lielahden raitiotiepysäkkien määrästä.

Raitiotien Lielahden ja Ylöjärven välisen osuuden väliraportti valmistui helmikuussa. Väliraportissa on valittu raitiotien risteämistapa kantatien ja pääradan kanssa. Tampereen ja Ylöjärven kaupunginhallitukset päättivät helmikuussa, että raitiotie ylittää rautatien ja Vaasantien sekä kuntarajalla että Soppeenmäessä. Lisäksi väliraportissa on suunnitelmia Lielahden varikosta ja Teivon raitiotiepysäkistä.

Lielahden ja Ylöjärven väisen raitiotien tarkentavan yleissuunnitelman tavoitehinta on 410 000 euroa, josta Ylöjärvi maksaa 60 prosenttia ja Tampere 40 prosenttia. Alustavana aikatauluarviona on, että Lielahti-Ylöjärvi-raitiotien radan rakentaminen voisi ajoittua vuosille 2029–2032.

Ratikkakyselyyn voi vastata täällä. Kysely on avoinna 8. toukokuuta saakka. Kyselyssä saatu palaute huomioidaan suunnittelussa ja suunnitelmista pyydetään kesällä lausunnot sidosryhmiltä.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?