Omikron jyllää edelleen Pirkanmaalla – Ylöjärvellä rokotekattavuus Pirkanmaan keskiarvoa

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tiedottaa, että Taysin erityisvastuualueella on potilaita sairaalahoidossa enemmän kuin muilla erityisvastuualueilla asukasmäärään suhteutettuna.

Positiivisten testitulosten määrä ja koronan ilmaantuvuus on pysynyt Pirkanmaalla ennallaan. (Kuvituskuva)

Taysin erikoissairaanhoidon potilasmäärä on edellisten viikkojen tasolla. Keskimäärin sairaalaan tulee kahdeksan uutta koronapotilasta päivässä.

Tiistaiaamuna Taysissa oli koronan vuoksi osastohoidossa 36 koronapotilasta ja tehohoidossa alle viisi koronapotilasta. Lisäksi hoidossa on jatkuvasti muita potilaita, joilla korona on sivudiagnoosi.

Positiivisten testitulosten määrä ja ilmaantuvuus ovat pysyneet ennallaan. Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin 3 799 koronatartuntaa. Viime viikolla Fimlabissa tutkittiin 4740 näytettä.

Varmistettuja koronatartuntoja epidemian aikana on keskiviikkoon mennessä raportoitu Ylöjärvellä yhteensä 3 796 kappaletta.

Kolmas rokote suojaa vaikealta tautimuodolta

Sairaanhoitopiiri muistuttaa, että rokotukset ovat edelleen epidemian torjunnan kulmakivi ja erinomainen suoja sairaalahoitoa vaativalle tautimuodolle. Pirkanmaalaisista yli 18-vuotiaista yhden koronarokotteen on saanut 89,9 prosenttia, kaksi rokotetta 87,5 ja kolme rokotetta 59,3 prosenttia. Ylöjärvellä vastaavat luvut ovat: 89,8; 87,6 ja 58,4.

Ylilääkäri Jaana Syrjänen Taysista suosittelee kolmannen rokoteannoksen ottamista, jotta saa pitempikestoisemman suojan vaikeaa tautia vastaan.

– Kunkin vastuu omasta ja lähipiirin tartunnan torjunnasta on edelleen tärkeää, koska omikronia on vielä paljon liikkeellä Pirkanmaalla. Maskit ja turvalliset etäisyydet yhä tärkeitä eikä oireisena kannata mennä oman kodin ulkopuolelle, Syrjänen muistuttaa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?