Ravintolarajoitukset poistuvat ensi viikolla – Anniskelu ja aukiolot normalisoituvat

Ravintoloiden anniskelua, aukioloaikaa, asiakasmäärää ja istumapaikkoja koskevat väliaikaiset rajoitukset poistuvat tiistaina 1. maaliskuuta, kertoo aluehallintovirasto. Vaikka rajoituksia puretaan, ovat tartuntatautilain hygieniavaatimuksia ja -velvoitteita koskevat pykälät yhä voimassa 30.6.2022 asti.

Ravintolarajoitukset poistuvat maaliskussa.

Valtioneuvoston asettamat väliaikaiset ravintolarajoitukset poistuvat maaliskuun alusta alkaen. Aluehallintovirasto on valvonut näiden rajoitusten noudattamista. Viimeisimmät ravintolarajoitukset ovat koskeneet ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluaikaa ja asiakasmäärää sekä istumapaikkavaatimusta.

Jos tautitilanne muuttuu tai sairaalakuormitus nousee merkittävästi, valtioneuvosto harkitsee ravitsemisliikkeitä koskevia rajoituksia uudelleen. Viranomaiset seuraavat koronatilannetta tarkasti ja varmistavat terveysturvallisen arjen muuttuvissakin tilanteissa.

Tartuntatautilain mukaiset hygieniavaatimukset ovat voimassa 30.6.2022 asti koko Suomessa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?