YIlves taipui torniossa, kun avopaikat eivät kelvanneet

Naisten Futsal-Liigan kevätkausi alkoi viikonvaihteessa täydellä ottelukierroksella. YIöjärven Ilves kohtasi vieraissa FTK-Tornion.
Molemmat joukkueet olivat päättäneet syyskauden voittoputkeen ja toisen putken oli nyt katkettava. Valitettavasti Ylöjärven Ilves oli taipuja vähämaalisessa ottelussa tuloksella 2–1 (2–1).

Sarjataulukon keskikastilaisista tappion kärsi myös RaiFu. Voittoihin ylsivät PJK ja FTK, minkä johdosta nämä kaikki neljä alkuvuoden mielenkiintoisinta joukkuetta mahtuvat nyt kolmen pisteen sisälle.

 

Esra Erden (16) taistelun tuoksinassa. (Kuva: Verna Kalliomäki)

YIlves pääsi tärkeään pohjoisen otteluunsa hyvällä ryhmällä. Neljä ottelua poissa kokoonpanosta ollut kapteeni Elina Korsumäki oli jälleen mukana kokoonpanossa. Syyskaudella edellisessä kohtaamisessa FTK oli pitänyt puolustuksensa murtamattomana ja iskenyt kolme maalia vieden pisteet mukanaan. Odotettavissa oli nyt tasainen pienten mariginaalien peli ja sellainen myös pelistä tulikin.

Ensi jakson alkuun kotijoukkue satsasi kovalla prässillä ja piti painetta YIlveksen maalilla, Maalia vartioinut Helena Unkuri pelasi kuitenkin varmasti tilanteet, eikä kotijoukkue saanut tulosta aikaan. Vierasjoukkue käänsi pian pallonhallinnan itselleen. Vahvan vaiheen päätteeksi ajassa 2.53 iski Esra Erden pallon maalinedusruuhkasta verkon perukoille ohi maalivahti Alisa Kakon, vieden YIlveksen lupaavasti johtoon.

Pallon hallinta vaihteli seuraavat minuutit jaksottain korkean prässin onnistumisen mukaan. Kotijoukkueen vieraita puolustusvoittoisempi taktiikka houkutteli vierasjoukkueen pyörittämään pitkiä syöttöketjuja.

Kentällä ei ollut juurikaan ylimääräistä tilaa. (Kuva: Verna Kalliomäki)

Vasta jakson puoliväliä lähestyttäessä tulostaulu heräsi uudelleen maalin vuoksi. Yrittäessään edetä laidalta FTK:n maajoukkuehyökkääjä Tiia Juntikka pääsi laukaisutikanteeseen ja keskitti maalille. Puolustustehtäviin ryntäävä YIlveksen pelaaja lähes kolaroi Unkurin kanssa ja ohjasi samalla pallon omaan maaliin ajassa 9.32 tasoittaen pelin.

Avausjakson toinen puolisko sisälsi paljon maalitilanteita molemmissa päissä kenttää molempien joukkueiden prässätessä rohkeasti.
Kotijoukkueen saatua hyökkäyspään rajapotkutilanteen syntyi ratkaisevaksi osoittautunut maalitilanne. Maskin peittäessä kovan laukauksen tuli Unkuri yllätetyksi.

Tuuli Alamikkotervo laukoi keskisektorista pallon yläriman kautta maaliin ajassa 13.16. Jakson loppu sisälsi monta tilannetta tasoittaa peli, mutta luvattoman ponneton viimeistely hukkasi YIlveksen haaveet tasoituksesta. Innokas ja usein kauniskin hyökkäyspeli synnytti vapaita maalipaikkoja, mutta välillä myös läpiajotilanteita omassa päässä kenttää. Unkuri pelasi kuitenkin upeasti nollaten kotijoukkueen kaikki läpiajot. Tauolle siis mentiin kotijoukkueen johtaessa niukasti.

YIlves joutui rakentamaan hyökkäykset syvältä omalta alueelta. (Kuva: Verna Kalliomäki)

YIlves otti pelin hallinnan toisella jaksolla. FTK:n korkea prässi murrettiin usein ja tie oli auki selkeään maalitilanteeseen.
Maalivahti Kakko sai kuitenkin olla suhteellisen rauhassa viimeistelyn edelleen ollessa ponnetonta. Pallon hallinnan ollessa ottelun loppua lähestyttäessä selkeästi vierasjoukkueella ei ylivoimapeliin lähdetty ennen viimeistä peliminuuttia. Maalitilanteita riitti ylivoimallakin, mutta kotijoukkue sai pitää maalinsa koskemattomana loppusummeriin asti.

Päävalmentaja Vesa Parviainen oli saanut joukkueensa pysymään hyvässä pallollisessa pelissä, mutta myönsi tehojen puutteen.

– Tiukat matsit ratkeavat lopulta tosi pieniin juttuihin ja pisteiden menetys tietenkin harmittaa. Harjoitellaan varmaankin jonkin verran viimeistelyyn terävyyttä ennen kovaa haastetta tulevana lauantaina.

YIlves matkustaa lauantaina Jyväskylään, jossa kohdataan vieraskentällä Kampuksen Dynamo. KaDy on kova joukkue, joka on vain pisteen päässä sarjan kolmospaikasta. Yleisöä ei katsomoon päästetä, mutta ottelua voi seurata kotikatsomoissa maksulliselta kanavalta.

ANTTI REPONEN